Fostul premier britanic Gordon Brown cere formarea unui Guvern Mondial pentru a lupta contra virusului Wuhan

Guvernul Unic îşi face apariţia din haosul creat de virusul Partidului Comunist Chinez.
Gordon Brown
Gordon Brown (Getty Images)

Fostul prim-ministru al Regatului Unit Gordon Brown a cerut liderilor mondiali să creeze „o formă temporară de guvernare globală” pentru a lupta împotriva focarului de virus Wuhan.

Brown doreşte ca organizaţiilor internaţionale precum Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi ONU să li se ofere puteri care să înlocuiască suveranitatea naţională a statelor, ca parte a unui nou sistem supravegheat de liderii mondiali şi experţi în sănătate.

„Acesta nu este un lucru care poate fi tratat într-o ţară”, a spus el. „Trebuie să existe un răspuns global coordonat.”

Un guvern internaţional ar fi necesar, susţine Brown, pentru a „ne asigura că eforturile băncilor centrale sunt coordonate”, va ajuta la găsirea unui vaccin şi la prevenirea speculei, consideră fostul premier. Brown a cerut, printre altele, mai mulţi bani şi să se acorde mai multă putere Băncii Mondiale şi Fondului Monetar Internaţional.

"Avem nevoie de un fel de director executiv", a spus Brown.

„Dacă ar fi să o fac din nou, aş face G20 o organizaţie mai largă, deoarece în circumstanţele actuale trebuie să ascultăm ţările cele mai afectate, ţările care fac diferenţa şi ţările în care există potenţialul unui număr masiv de persoane care vor fi afectate - cum ar fi cele din Africa”.