BERD acordă un împrumut de 55,5 milioane lei companiei Apă Canal Galaţi

(photos.com)
Epoch Times România
24.05.2012

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) sprijină modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în România, cu un împrumut de 55,5 milioane lei (12,8 milioane euro) acordat companiei Apă Canal Galaţi, care deserveşte aproximativ 400 000 de locuitori.

Împrumutul va co-finanţa un program de investiţii al Uniunii Europene de 551,7 milioane lei (aproximativ 127 milioane euro), conceput pentru a îmbunătăţi calitatea serviciilor de apă existente în Galaţi în conformitate cu directivele UE.

Finanţarea BERD va fi folosită pentru modernizarea infrastructurii de alimentare cu apă şi canalizare în cinci oraşe ale judetului Galaţi – Galaţi, Tecuci, Târgu Bujor, Pechea şi Lieşti. Compania Apă Canal SA Galaţi va folosi împrumutul pentru finanţarea investiţiilor în reţelele de tratare, furnizare şi distribuţie a apei, precum şi pentru colectarea şi epurarea apelor uzate în zonele proiectului. Proiectul va permite companiei să reducă în mod semnificativ pierderile de apă şi să îmbunătăţească calitatea serviciilor de apă şi canalizare furnizate de către Apă Canal SA Galaţi.

“Prin această investiţie importantă, BERD continuă să joace un rol cheie în a oferi finanţare pentru modernizarea sectorului de apă din România. Această nouă investiţie va ajuta compania Apă Canal Galaţi să aducă operaţiunile în conformitate cu standardele europene de mediu şi va asigura aprovizionarea cu apă de calitate şi servicii de salubrizare clienţilor săi”, a declarant Jean-Patrick Marquet, director BERD pentru Infrastructură Municipală şi de Mediu.

R2CF a fost lansat în 2010 ca un program-cadru BERD în valoare de 200 milioane euro pentru a sprijini investiţii majore în sistemele de apa şi canalizare din Romania. Până în prezent s-au mobilizat şi investit peste un miliard de euro din fonduri ale UE în facilităţile de apa şi canalizare din România.

De la începutul operaţiunilor sale în România, BERD a investit fonduri de peste 5,7 miliarde euro în diferite sectoare economice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor