Profitul net al BRD SocGen a scăzut cu 39% în primul trimestru, la 83 milioane lei

Epoch Times România
30.04.2012

BRD - Groupe Societe Generale a obţinut un profit net de 83 milioane lei în primul trimestru din 2012, în scădere cu 39% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a anunţat luni banca.

Profitul net aferent primului trimestru este de 83 milioane lei, influenţat de menţinerea unui nivel ridicat al costului net al riscului, respectiv 337 milioane lei, în creştere cu 58% faţă de aceeasi perioadă a anului trecut.

În primul trimestru din 2011, BRD SocGen a anunţat un profit net de 122 milioane lei.

„Rezultatele primului trimestru reflectă o îmbunătăţire a activităţii comerciale a băncii, în special în ceea ce priveste domeniul economisirii. Aceasta a condus la îmbunătăţirea raportului credite(depozite. Sperăm că ritmul revenirii economiei către creşteri mai consistente se va intensifica astfel încât actorii economici să-si poată desfăsura activitatea fără dificultăţi, iar costul net al riscului să scadă până la sfârsitul anului”, a declarat presedintele-director general al BRD-Groupe Société Générale, Guy Poupet.

Potrivit băncii, activitatea operaţională şi comercială a cunoscut o îmbunătăţire în raport cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Totusi, calitatea activelor a continuat să fie afectată de persistenţa unui mediu economic dificil, cu impact direct asupra rezultatului net obţinut la sfârsitul primului trimestru.

Volumul total al creditelor brute acordate clientelei este de 34,3 miliarde lei, cu circa 5% mai mare faţă de 31 martie 2011, creştere determinată în special de creditele pentru persoane fizice.

Volumul total al depozitelor clientelei înregistra la sfârşitul primului trimestru al anului 2012 o creştere de circa 8,1 % faţă de 31 martie 2011, ajungând la 31,6 miliarde lei.

În aceste condiţii, raportul credite ) depozite este de 99,7%, mai bun cu aproximativ 6 puncte procentuale comparativ cu primul trimestru al anului 2011 (106%).

Venitul net bancar a cunoscut o creştere de aproximativ 6% pe fondul rezistenţei veniturilor din comisioane şi al unei creşteri a veniturilor nete din dobânzi, rezultat al unui volum de activitate comercială în creştere. Cheltuielile generale au scăzut cu 2% faţă de 31 martie 2011, iar coeficientul de exploatare s-a îmbunătăţit semnificativ, atingând 43,7%, în scădere cu 3,8 puncte procentuale faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

BRD – Groupe Société Générale este cea de-a doua bancă din România după totalul activelor si are cea de-a doua capitalizare bursieră la BVB.

Banca are aproximativ 2,5 milioane clienţi si operează o reţea de peste 940 de unităţi. BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri de servicii financiare din zona euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor