BRD-Groupe Societe Generale e partener oficial al Turului Ciclist al României, pentru al 15-lea an

Epoch Times România
14.05.2012

BRD - Groupe Societe Generale şi Federaţia Română de Ciclism (FRC) anunţă că au reînnoit luni parteneriatul care are ca obiect susţinerea, de către bancă, a desfăşurării Turului Ciclist al României.

Potrivit băncii, Alexandre Maymat, preşedintele-director general al BRD, a semnat si înmânat reprezentanţilor FRC cecul în valoare de 152.700 de lei, suma cu care BRD contribuie la organizarea ediţiei din acest an a „Micii Bucle”.

La ediţia din acest an a ’Turului Ciclist al României au confirmat în acest an participarea 15 echipe (4 din România şi 11 din străinătate) cuprinzând un total de 90 de sportivi.

Tradiţionala competiţie ciclistă, ajunsă în acest an la cea de-a 49-a ediţie, se va desfăşura în perioada 2 – 9 iunie. Caravana ce va parcurge aproape 1.200 de kilometri va porni în acest an de la Constanţa şi va trece linia de sosire la Marghita (judeţul Bihor). Traseul va traversa 15 judeţe şi va cuprinde 22 de sprinturi şi 10 căţărări. BRD va oferi tricoul galben la sfârşitul fiecăreia dintre cele 9 etape ale competiţiei, precum şi câştigătorului Turului României.

„Sprijinim ciclismul pentru că este un sport de caracter, spectaculos şi în acelaşi timp pentru că este un adevărat ambasador al României. Ciclismul reprezintă în acelaşi timp foarte bine valorile BRD şi ale Grupului Société Générale: spiritul de echipă, profesionalismul şi inovarea”, a declarat Alexandre Maymat.

La rândul său, Preşedintele Federaţiei Române de Ciclism, Ion Badea, a declarat că Turul Ciclist al României creşte de la an la an, devenind o competiţie tot mai complexă şi mai disputată.

"De altfel, câştigarea ediţiei 2011 a Turului României l-a propulsat pe Andrei Nechita la Jocurile Olimpice de la Londra, competiţie unde România nu a mai avut un reprezentant în proba de ciclism de mai mult de 30 de ani. Le mulţumesc sponsorilor, între care menţionez în mod special BRD, pentru sprijinul acordat organizării acestui eveniment sportiv de importanţă naţională", a spus Ion Badea.

BRD - Groupe Société Générale este a doua bancă a României şi una dintre instituţiile cele mai puternic implicate în sprijinirea sportului românesc, pe care l-a sprijinit, în timp, cu peste 2 milioane de euro.

BRD – Groupe Société Générale este cea de-a doua bancă din România după totalul activelor şi are cea de-a doua capitalizare bursieră la BVB. Banca are aproximativ 2,5 milioane clienţi şi operează o reţea de peste 930 de unităţi. BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri de servicii financiare din zona euro.

Federaţia Română de Ciclism şi Triatlon este este persoană juridică de drept privat, de utilitate publică. A fost înfiinţată în anul 1931 şi s-a reorganizat conform Legii Sportului în anul 2001. Prima mare acţiune a F.R. Ciclism a fost organizarea în premieră a Turului Ciclist al României, între 5 şi 12 august 1934, împreună cu publicaţia “Sportul Zilnic”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor