Acţionarii BRD au aprobat repartizarea profitului net şi plata unui dividend de 0,16690 lei/acţiune

BRD - Groupe Societe Generale (JEAN AYISSI / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
26.04.2012

Adunarea Generală a Acţionarilor BRD - Groupe Societe Generale a aprobat, în şedinţa din 26 aprilie, repartizarea profitului net şi un dividend brut de 0,16690 lei/acţiune, plata dividendelor urmând să înceapă în termen de maximum două luni de la data Adunării Generale.

De asemenea, acţionarii au aprobat alegerea lui Alexandre Maymat în calitate de administrator, pentru un mandat de patru ani, începând cu data de 1 mai 2012, ca urmare a renunţării la mandat a domnului Guy Poupet.

Numirea lui Alexandre Maymat este sub condiţia obţinerii aprobării prealabile a Băncii Naţionale a României, conform dispoziţiilor legale în vigoare.

Acţionarii au mai aprobat, printre altele, descărcarea de gestiune a administratorilor BRD pentru exerciţiul financiar al anului 2011, bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2012 şi programul de activitate pe exerciţiul financiar al anului 2012, remuneraţiile cuvenite administratorilor neexecutivi pentru exerciţiul financiar al anului 2012 şi limitele generale pentru remuneraţiile suplimentare ale administratorilor şi directorilor.

AGA Extraordinară a aprobat implementarea unui program-cadru de emitere de obligaţiuni de către BRD pe piaţa locală şi internaţională de capital (Programul MTN) în condiţiile prevăzute în nota pusă la dispoziţia acţionarilor şi realizarea uneia sau mai multor emisiuni de obligaţiuni în baza Programului MTN în perioada 2012 – 2015.

De asemenea, AGEA a aprobat data de 14 mai 2012 ca dată de înregistrare, conform articolului 238 din legea 297/2004 privind piaţa de capital.

AGA Ordinară a dezbătut şi aprobat situaţiile financiare anuale individuale ale băncii la 31decembrie 2011, întocmite conform standardelor locale de contabilitate, precum şi situatiile financiare anuale individuale şi consolidate la 31 decembrie 2011, întocmite în conformitate cu Standardele Internaţionale de Raportare Financiară.

BRD – Groupe Société Générale este cea de-a doua bancă din România după totalul activelor şi are cea de-a doua capitalizare bursieră la BVB. Banca are aproximativ 2,5 milioane clienţi şi operează o reţea de peste 930 de unităţi. BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri de servicii financiare din zona euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor