Beneficii pentru primari: Guvernul modifică legea pentru a le da bani pe tot parcursul anului 2014

(photos.com)
Flori Mladin
01.03.2014

Guvernul a modifcat din nou legea care reglementează modul cum este folosit Fondul de rezervă bugetară şi a hotărât că, pe tot parcursul anului 2014, va putea transfera bani din acest fond către autorităţi locale, pentru arierate şi cheltuieli urgente, banii fiind repartizaţi de Liviu Dragnea.

Legea finanţelor publice locale prevede ca Fondul de rezervă bugetară care este la dispoziţia Guvernului să fie repartizat unor instituţii publice în baza unei hotărâri de Guvern, pentru cheltuieli urgente sau neprevăzute care au apărut în timpul exerciţiului bugetar.

Guvernul a decis însă ca prin ordonanţă de urgenţă să se facă o derogare de la această lege în anul 2014, începând cu acest moment, urmând ca din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului să poată fi alocate sume către autorităţile locale, majorând sumele transferate de la bugetul de stat către bugetele locale, care sunt stabilite în bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice la o poziţie distinctă.

În acest mod, vicepremierul Liviu Dragnea care este şi ministrul Administraţiei Publice, poate să repartizeze sumele aprobate prin ordin al ministrului, către autorităţile locale, pentru plata arieratelor şi finanţarea unor cheltuieli urgente.

La sfârşitul anului trecut a fost făcută o derogare similară valabilă pentru 2013, argumentând că autorităţile locale au nevoie urgentă de bani pentru că datele meteo indică apropierea unui "ger arctic". După aceea au renunţat la acest argument, însă derogarea a fost aprobată şi banii s-au repartizat primăriilor numai prin ordin al vicepremierului Dragnea, fără să se facă o prezentare publică a sumelor şi destinatarilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor