Beijingul începe suprimarea criptomonedelor. Mineri de bitcoin migrează din China spre Canada

Bitcoin
Bitcoin (NurPhoto/Getty Images)

Banca Populară a Chinei se pregăteşte să ia măsuri pentru a suprima minerii de bitcoin.

Reuters a raportat că Banca Populară a Chinei a avut o întâlnire cu privire la reglementarea energiei utilizate pentru minerit de bitcoin, un subiect tot mai sensibil acum când consumul global de energie pentru minerit de bitcoin este mai mare decât cel utilizat de Qatar într-un an.

Din nefericire pentru posesorii şi traderii de bitcoin din lume, Banca Populară a Chinei a cerut să se impună limite consumului de energie de către cei implicaţi în activităţi de minerit de bitcoin. Dar, înainte de publicarea ştirilor privind intenţia Chinei, s-a raportat luna trecută că Winnipeg City, Manitoba, ar putea deveni un centru pentru cripto-mineri datorită costurilor sale reduse de energie.

Întrucât este improbabil ca acţiunile să aibă un efect vizibil al vitezei de tranzacţionare a bitcoinului, totuşi ar putea să fie refăcută industria mineritului de criptomonede. Minerii s-au adunat până recent în China din cauza energiei electrice ieftine din ţară, a fabricilor locale de producţie de cipuri şi a muncii ieftine. Dar acum nu mai au prea multe variante decât să caute în altă parte.

Bitmain, care administrează cele mai mari două colective de minerit de bitcoin din China, îşi stabileşte un sediu regional în Singapore şi are acum operaţiuni de minerit în SUA şi Canada, a afirmat într-un interviu Wu Jihan, co-fondatorul companiei. BTC.Top, cel de-a treilea colectiv de minerit ca mărime, îşi deschide o unitate în Canada, în timp ce ViaBTC, care ocupă locul 4, are operaţiuni în Islanda şi SUA, au afirmat fondatorii acestor companii.

Mişcările subliniază modul în care rolul cândva dominant al Chinei în lumea criptomonedelor se reduce pe fondul campaniei de represiune desfăşurată de statul comunist chinez.

Între timp, se estimează că aceste costuri pentru mineritul de bitcoin urmează să continue să crească într-un ritm ameţitor.

Bitcoin-ul, care a crescut de 15 ori în 2017, a înregistrat vineri dimineaţa o creştere de 6%.