Becali, dus la spital înainte de procesul de miercuri

Latifundiarul Gigi Becali a fost transportat de urgenţă la spital, marţi, unde urmează să fie consultat de medici specialişti care urmează să stabilească un diagnostic.
Gigi Becali (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
28.01.2014

Latifundiarul Gigi Becali a fost transportat de urgenţă la spital, marţi, unde urmează să fie consultat de medici specialişti care urmează să stabilească un diagnostic, potrivit Realitatea. Becali se va prezenta miercuri în faţa magistraţilor care urmează să analizeze cererea sa de întrerupere a pedepsei, din motive medicale.

Gigi Becali a fost condamnat în 20 mai 2013 la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării. Ulterior, pedeapsa i-a fost majorată cu alte şase luni, în contul altor două condamnări (dosarul "Valiza" şi cel al sechestrării persoanelor celor care i-au furat maşina). În prezent se află încarcerat la penitenciarul Poarta Albă.

Omul de afaceri a fost dus, marţi dimineaţă, la Serviciul de Medicină Legală, unde medicii îi vor efectua un consult complex pentru a stabili un diagnostic cât mai corect.

Becali le-a solicitat magistraţilor, la finalul anului trecut, întreruperea pedepsei din motive medicale, invocând faptul că necesită o operaţie la coloana cervicală. Acesta a explicat că suferă de această afecţiune de aproximativ 20-25 de ani, iar în tot acest timp a tot încercat să o trateze utilizând diverse remedii, însă acestea nu au avut efectul scontat. Latifundiarul a subliniat că medicii din Germania şi SUA pe care i-a consultat i-au recomandat să facă, de urgenţă, o intervenţie chirurgicală, în caz contrat riscând să nu se mai poată mişca.

"Eu cer întreruperea pedepsei pentru o afecţiune care nu poate fi tratată în regim penitenciar. M-am hotărât să fac operaţia. Am dureri mari, nu pot dormi noaptea. Vreau să fac această operaţie în străinătate, nu în România", a afirmat anterior Becali în faţa instanţei.

Ulterior, judecătoarea de la Tribunalul Constanţa a decis efectuarea unei expertize medico-legale, urmând ca aceasta să fie făcută de Serviciul de Medicină Legală şi să stabilească dacă Becali suferă de o boală gravă, dacă această afecţiune poate fi tratată în cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor sau în reţeaua medicală a Ministerului Sănătăţii şi dacă boala face imposibilă executarea pedepsei.

Amintim că avocaţii lui Gigi Becali au depus numeroase cereri de graţiere, învoire, eliberare etc., toate primind răspuns negativ din partea magistraţilor. Singura "concesie" care i s-a oferit acestuia a fost dreptul de a munci în regim semideschis, între timp însă, se pare că Becali nu mai este apt de muncă, urmând a fi operat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor