Traian Băsescu: "Premierul Victor Ponta şi-a cumpărat voturile, a distribuit vreo 3 miliarde de lei"

Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)
"Premierul Victor Ponta şi-a cumpărat voturile, a distribuit vreo 3 miliarde lei", a declarat joi preşedintele Traian Băsescu, invitat la B1 TV, adăugând faptul că românii au plătit din taxele lor campania premierului:

"La anul, vor fi necesare taxe suplimentare, sunt convins că vor trece la pregătirea impozitării progresive, de la 16% în sus. (...) Taxe cât cuprinde, vor creşte taxele pe maşini, pe case, pe orice", după cum a expus preşedintele costurile campaniei electorale a lui Ponta.

Preşedintele a mai opinat că România nu a fost niciodată în situaţia de a alege un preşedinte dintr-o listă de candidaţi atât de slabi. Potrivit lui Traian Băsescu, campania electorală a fost aproape inexistentă.

„Unde a fost campania? A fost campanie pe justiţie, dacă o luăm aşa. Spaţiul de campanie a fost ocupat de evenimente de la DNA. Candidaţii, foarte slabi; niciodată România nu a fost în situaţia să aleagă dintr-o listă de candidaţi atât de slabi”, a afirmat preşedintele.

"Nu putem pune în sarcina DNA că a prezentat nişte dosare, DNA nu stă după programul electoral şi nu îi suspectez că ar fi fost un joc legat de dosare", a mai adăugat şeful statului, adăugând că i s-a părut incorect faptul că numele Elenei Udrea a fost legat de dosarul Microsoft:

"Au fost speculaţii că Elena Udrea ar fi furat un leu de la Microsoft, ceea ce e incorect, nimeni nu l-a atacat pe Ponta pentru tata socru şi retrocedările", a declarat Traian Băsescu, adăugând că Elena Udrea "a avut un tratament special".

Totodată, şeful statului a acuzat implicarea în campanie a serviciilor, în pofida avertismentelor lui:

"În 10 septembrie, am chemat şefii SRI şi SIE şi adjuncţii lor, şi i-am atenţionat să nu se implice în campania electorală. Implicarea lui Meleşcanu cred că nu mai are nevoie de explicaţii. Atenţionarea a fost pe 10 septembrie, a plecat de la mine, după care a început să strângă semnături pentru candidatură. Aveam oarecare informaţii, dar la acel moment trebuia să-mi spună că va trece la strâns semnături. N-a făcut-o, asta e o clară implicare a serviciului în jocuri politice”, a mai afirmat Băsescu.