Băsescu susţine că poziţia sa diferă de cea a turnătorilor lui Felix şi RTV-ul lui Ghiţă

Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)

Comparat cu Dan Voiculescu, Antena 3 şi alţii din aceeaşi categorie după criticile sale la adresa instituţiilor anticorupţie şi a Justiţiei care a întemniţat-o pe Elena Udrea, fostul şef al statului Traian Băsescu susţine, într-o postare pe Facebook, că luările sale de poziţie diferă fundamental de ceea ce fac "turnătorii" lui Voiculescu şi RTV-istii lui Sebastian Ghiţă.

"Anteniştii turnătorului Felix şi RTV-viştii mai tânărului coleg de arme al lui Felix (numele cu care Dan Voiculescu îşi semna delaţiunile la Securitate n.r.), Sebastian Ghiţă, falsifică adevărul, încercînd să pună semnul egal între poziţiile lor tradiţionale de denigrare a justiţiei şi poziţiile mele care vizează respectarea drepturilor omului de către justiţie.

În timp ce voi apăraţi de ani de zile infractori anchetaţi în libertate şi condamnaţi definitiv, eu încerc să conving publicul că, deasupra dorinţei legitime de a-i vedea pedepsiţi pe corupţi, trebuie aşezat, pînă la condamnare, dreptul omului, indiferent cine este el, la demnitate, libertate şi apărare." scrie Traian Băsescu, pe contul său de socializare.

Fostul preşedinte mai susţine că timp de zece ani a luptat pentru a proteja justiţia, dar asta nu înseamnă că va accepta ideea ca oamenii să fie "întemniţaţi" înainte de a fi judecati, şi se declară susţinător al menţinerii Mecanismului de de Cooperare şi Verificare pe justiţie.

"Zece ani, eu am luptat cu toată clasa politică pentru a proteja justiţia, iar voi aţi luptat zece ani împotriva mea, pentru a zădărnici proiectul justiţiei independente.

Dar nu voi accepta niciodată, pentru nimeni, ideea că oamenii sunt întemniţaţi înainte de a fi judecaţi (dacă nu distrug probe şi nu au ucis...), înţelegînd eu că, de cîteva luni, arestul preventiv este utilizat, nedeclarat, ca mijloc de presiune psihică pentru a-l face pe inculpat să accepte că “a făcut ce nu a făcut”, în speranţa că va fi pus în libertate. Voi, cu siguranţă, aţi accepta orice ticăloşie a justiţiei dacă aceasta ar fi îndreptată împotriva acelora pe care turnătorul Felix şi urmaşul său, Sebastian Ghiţă, i-ar considera adversari.

Eu vreau să continue MCV-ul până cînd vom avea o justiţie eficientă, sobră şi decentă, iar voi vreţi o justiţie spectacol de televiziune, care să nu vă atingă stăpânii, dar pe care s-o aduceţi ca pe Ponta sau ca pe liberali la raport în faţa răspopitului sau a măscăriciului antenist.

Vedeţi ce mult ne deosebim, „simpatici” antenişti rtv-işti?" concluzionează Băsescu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne