Kovesi răspunde elegant criticilor lui Traian Băsescu

Laura Cotruţa Kovesi, la primirea premiului GDS, 12 martie 2015
Laura Cotruţa Kovesi, la primirea premiului GDS, 12 martie 2015 (Epoch Times România)

Criticată dur de Traian Băsescu pentru modul "răvăşit" în care înţelege să facă justiţie, fără respect faţă de inculpaţi, procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi i-a dat o replică elegantă fostului preşedinte.

Cu câteva zile în urmă, Traian Băsescu declara, în cadrul unui interviu pentru B1 Tv, că nu îi sună pe Florin Coldea, Laura Codruţa Kovesi şi pe Livia Stanciu "din silă", pentru că "sunt artizanii acestui mod răvăşit de a a face justiţie, fără respect pentru cel care nu este condamnat", motivul fiind acela că vor să mai rămână în funcţie încă "cinci mandate".

Invitată miercuri seară în platoul Digi24, şefa DNA a precizat că "este o ţară liberă, fiecare poate să spună ce vrea" însă ea nu are de gând să ia personal criticile pe care i le aduce Traian Băsescu.

"Eu nu sunt emoţională în această funcţie. Este o funcţie pe care trebuie să mi-o exercit şi trebuie să fim raţionali şi să respectăm legea în ceea ce facem. Nu sunt în această funcţie nici pentru a stabili prietenii, nici pentru a mă supăra, nici pentru a lua personal criticile. Cred că sunt mai mulţi oameni care critică ceea ce face DNA, mă critică pe mine personal. Dacă este o critică constructivă foarte bine, dacă nu, nu ne interesează", a precizat Laura Codruţa Kovesi.

Ultima dată când a vorbit cu Traian Băsescu a fost la recepţia de 1 Decembrie, a precizat şefa DNA, adăugând că a avut mereu o relaţie instituţională cu acesta, nimic altceva.

Recomandăm şi Traian Băsescu, atac fără precedent. Condamnă DNA pentru "spectacolul cătuşelor", dar şi pe şefa ÎCCJ

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne