Băsescu: Relaţiile cu China se vor desfăşura în frame-ul legislativ al Uniunii Europene

Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit miercuri la Palatul Cotroceni cu Li Keqiang, premierul Republicii Populare Chineze, şeful statului exprimându-şi convingerea că relaţiile cu China se vor desfăşura în frame-ul legislativ al Uniunii Europene.

La începutul întâlnirii, preşedintele a apreciat că summit-ul de la Bucureşti este un pas înainte, comparativ cu cele de la Budapesta şi Varşovia.

"Am convingerea că relaţiile dintre România, China şi ţările din Europa Centrală şi de Est se vor desfăşura în frame-ul legislativ al Uniunii Europene", a precizat Traian Băsescu.

Premierul chinez rosteşte un discurs în parlament

Şedinţa plenului reunit al celor două Camere ale Parlamentului în care premierul chinez Li Keqiang rosteşte un discurs a început, miercuri după amiază, în prezenţa premierului Victor Ponta, a membrilor Guvernului şi a reprezentanţilor autorităţilor locale.

De asemenea preşedinţii consiliilor judeţene şi primarii municipiilor reşedinţă de judeţ au fost invitaţi de Camera Deputaţilor să asiste, miercuri după-amiază, la discursul pe care premierul chinez, Li Keqiang, îl va susţine în faţa plenului reunit.

Conform unor surse parlamentare, Camera Deputaţilor a trimis invitaţii tuturor preşedinţilor consiliilor judeţene şi primarilor de municipii reşedinţă de judeţ pentru a asista la discursul premierului chinez.

Potrivit aceloraşi surse, au confirmat prezenţa 30 de preşedinţi de CJ şi 29 de primari de municipiu reşedinţă de judeţ.

Premierul chinez, Li Keqiang, încheie miercuri vizita de trei zile întreprinsă la Bucureşti, prima vizită a unui prim-ministru al Chinei după o perioadă de 19 ani.

În cadrul vizitei, marţi a avut loc la Palatul Parlamentului a treia ediţie a Forumului economic şi comercial China-Europa Centrală şi de Est, după ce prima ediţie a avut loc la Budapesta în anul 2011, iar cea de-a doua s-a desfăşurat la Varşovia în 2012, la care a participat şi premierul român de atunci, Mihai-Răzvan Ungureanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne