Băsescu: Nu pot să cred că Bica sau Georgescu au luat şpagă, sau că la Udrea a ajuns o geantă cu 900.000 de euro

Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)

Într-o intervenţie telefonică la postul B1 Tv, fostul preşedinte Traian Băsescu şi-a exprimat dezamăgirea că trei oameni din echipa sa Alina Bica, Elena Udrea şi Horia Georgescu, sunt arestaţi de trei oameni tot din echipa sa, Livia Stanciu, Laura Kovesi şi Florian Coldea.

"Mă bucur foarte mult pentru schimbarea regimului doamnei Alina Bica. Acum câteva zile am publicat pe Facebook-ul meu, instrumentul meu de a îmi face publice punctele de vedere, spunând că Bica, Georgescu şi Elena Udrea ştiu că produce neplăcere când spun acest lucru, nu sunt oameni care să fi luat şpagă şi vă rog să mă credeţi că ştiu ce spun.

M-aş bucura enorm dacă doamna Bica ar fi de acord să îi fac o vizită. Vreau să vorbesc cu dânsa, eu o cunosc pe femeia asta, am discutat cu ea inclusiv marea problemă Rompetrol şi e un profesionist desăvârşit şi un om care are o anume statură morală. Aş vrea să vorbesc cu ea, pentru ca pentru mine, Bica, Georgescu, Udrea, la fel ca Livia Stanciu, Kovesi şi Coldea, au făcut parte din echipa mea, cu care am reuşit să schimbăm sistemul judiciar", a declarat Traian Băsescu.

Fostul şef de stat a insistat ca declaraţiile lui să nu fie catalogate drept declaraţii politice pentru că ele sunt pur si simplu ceea ce simte "un preşedinte care a numit nişte oameni şi nu îi vine să creadă că aceşti oameni au fost parte la furt." Pe de altă parte, Traian Băsescu dă asigurări că se va "înclina în faţa oricărui judecător care spune: e vinovat, dar deocamdată nu i-a declarat nimeni vinovaţi."

"E ca o întâmplare: trei oameni din echipa mea, arestaţi de alţi 3 oameni tot din echipa. Mulţi vor înţelege şi reacţiile mele din zilele trecute. A fost echipa mea cu care am modernizat statul", a adăugat fostul preşedinte, reiterând faptul că nu crede că cei trei au luat mită şi că au fost oameni în care a crezut şi pe care i-a girat.

"Nu mă tem de nimic. Nici n-are cine mă şantaja şi nici cine să mă pună la colţ. Eu am fost comandant de navă, mi-am apărat şi ospătarii de navă când îi prindeau cu contrabandă, dar când e vorba de şeful DIICOT, ANI, cum să nu cred în ei? Am crezut în ei, i-am girat. Dacă aş putea acum să vorbesc cu doamna Bica, aş vorbi. E o opinie, nu vreau să influenţez pe nimeni şi vă spun ce simt.

Nu pot să cred că doamna Bica sau Georgescu au luat şpagă, cum nu pot să cred că în birou la Elena Udrea a ajuns o geantă cu 900.000 de euro (...) Dorinţa mea mare, pentru că e primul dintre cei trei care ajunge acasă, dorinţa mea e acum este să vorbesc cu doamna Bica. Dacă nu are restricţii, o voi vizita acasă, dacă e de acord domnia ei şi soţul", a mai precizat Traian Băsescu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne