Băsescu: N-aş discuta cu un partid mare decât cu funcţia de premier pe masă

Fostul preşedinte Traian Băsescu nu se încurcă cu funcţii mărunte. Dacă PMP trece pragul electoral şi ajunge la masa negocierilor pentru formarea viitorului Guvern, fostul preşedinte aspiră direct la funcţia de premier.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)

În cazul unor negocieri pentru formarea viitorului Executiv, fostul preşedinte Traian Băsescu, liderul Partidului Mişcarea Populară, n-ar discuta cu un partid mai mare "decât cu funcţia de prim-ministru pe masă".

"N-aş discuta cu un partid mare decât cu funcţia de prim-ministru pe masă. Pe urmă mai vedem, miniştri proporţional cu procentele, ca să fie o guvernare echitabilă. Trebuie să ai prim-ministru dacă eşti partid mai mic", a declarat marţi Traian Băsescu, la postul B1 TV, citat de Agerpres.

Întrebat dacă acel partid mai mare ar accepta un astfel de scenariu, fostul preşedinte a răspuns prompt: "Dacă vor. Dacă nu, şi opoziţia e bună".

"Un partid mic care trece pragul electoral nu poate discuta cu un partid mare, dacă vrea să nu se desfiinţeze, decât cu funcţia de premier pe masă. Dacă nu, se fac ţăndări şi unii şi alţii, că electoratul lor este relativ antagonizat în momentul de faţă şi vor fi împinşi să guverneze împreună, cum vrea domnul Iohannis, şi discutăm după un an ce mai rămâne din el", a explicat Traian Băsescu.

Întrebat dacă îşi doreşte funcţia de premier pentru el, fostul şef de stat a răspuns: "Nu ştiu, pentru PMP".

Pe de altă parte, Traian Băsescu a declarat anterior că România nu are un politician care să poată fi premier mai bun decât el.