Băsescu: Dacă se delimita de Guvernul Cioloş, PSD depunea o moţiune de cenzură şi bună ziua!

Dacă se delimita cu adevărat de Guvernul tehnocrat, PSD depunea o moţiune de cenzură şi termina povestea, dar nu a făcut asta, a opinat fostul preşedinte Traian Băsescu, care îi acuză pe social-democraţi de demagogie.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (GEORGES GOBET / AFP / Getty Images)

Deşi s-a delimitat de Guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloş l-a suprafaţă şi a ameninţat în repetate rânduri cu depunerea unei moţiunii de cenzură, PSD de fapt îl susţine pentru că "nu vrea să guverneze acum", a explicat luni seară, la România Tv, fostul preşedinte Traian Băsescu.

"Şi PSD l-a susţinut la instalare. S-a delimitat, dar, deşi poate depune o moţiune de cenzură, nu o depune. E o demagogie şi aici. Dacă se delimita, depunea o moţiune de cenzură şi bună ziua! Nu vor să guverneze acum", a declarat Traian Băsescu, citat de Agerpres.

Din perspectiva liderului PMP, instalarea unui guvern tehnocrat nu a fost oportună pentru ţara noastră - preşedintele Klaus Iohannis a încurajat şi susţinut presiunea politică, mediatică şi a străzii pe fondul unei tragedii.

"Din păcate, ce s-a pus în loc a fost un fals. Nu eram o ţară în situaţia de a trece la un guvern tehnocrat. A fost un fals politic, un fals democratic. Aveam un guvern rezultat dintr-un parlament ales, cu oameni politici care îşi asumau responsabilitatea", a adăugat Traian Băsescu.

Legat de viitoarele alegeri parlamentare, fostul preşedinte s-a lansat şi într-o serie de pronosticuri pe această temă: PNL va lua sub 30% "dacă rămân cu tandemul Gorghiu - Blaga sau cu tripleta Gorghiu - Blaga - Predoiu, trebuie să inventeze ceva", PSD va obţine sub 40%, iar ALDE şi PMP vor accede în Parlament.

"Dacă va fi nevoie, PMP se va prezenta cu Băsescu. Dacă nu, cu Băsescu gardat de Vali Steriu şi Eugen Tomac, sau numai cu ei doi, ca să fie credibil, dar vom vedea ce ne arată studiile sociologice. Dacă pentru credibilitatea ideii de partid nou ar fi mai bine să nu candidez, cu certitudine nu voi candida. Dacă vom constata că totuşi încă mai am capacitatea să sprijin creşterea partidului, voi candida, dar asta o să v-o pot spune după ce o să facem o cercetare sociologică", a mai precizat Traian Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne