UDMR va face o nominalizare pentru Ministerul Culturii peste 45 de zile

Kelemen Hunor, UDMR
Kelemen Hunor, UDMR (Epoch Times România)

UDMR va veni cu o propunere de ministru al Culturii în termenul legal de 45 de zile, a declarat duminică preşedintele formaţiunii, Kelemen Hunor.

Prezidenţiabilul UDMR, revocat joi din funcţie de Preşedintele Băsescu a mai afirmat că "a lăsat lucrurile în regulă la Ministerul Culturii" şi că revocarea a cerut-o el.

"Când am plecat de la Ministerul Culturii am lăsat lucrurile în regulă şi era de aşteptat să fiu revocat la un moment dat fiindcă eu mi-am dat demisia. Nu am fost dat afară, nu am fost demis, eu am cerut să fiu revocat, eu mi-am înaintat demisia. Sunt convins că în această perioadă de 45 de zile colegii care sunt la minister vor gestiona, vor administra ministerul aşa cum trebuie. În termenul de 45 de zile vom face o propunere, dar nu pot să vă dau nume", a declarat Kelemen Hunor la Oradea.

Fostul ministru al Culturii a vorbit şi de începerea negocierilor pentru cumpărarea lucrării lui Brâncuşi "Cuminţenia pământului".

"Au fost două întâlniri în această săptămână înainte să fiu revocat din funcţie. Consider deci că am avut un mandat scurt, dar un mandat foarte bun, cu rezultate vizibile. Am reluat finanţarea revistelor culturale, după doi ani, avem bugetul asigurat pentru aceste reviste până la sfârşitul anului şi am început să pregătim bugetul pentru anul 2015", a susţinut Hunor.

Reamintim că joi, 9 octombrie, şeful statului a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Cotroceni, că a semnat decretul de revocare a lui Kelemen Hunor din funcţia de ministru al Culturii, după ce a aşteptat trei lui ca Guvernul să facă gestul minimal de a veni dacă nu cu o nouă nominalizare, măcar cu propunerea unui ministru interimar.

Şeful statului a mai declarat că este necesar să existe un ministru al Culturii şi nu a uitat să îl persifleze pe Victor Ponta, care a ales să îi ceară lui Robert Cazanciuc, ministrul Justiţiei, să sesizeze CSM asupra faptului că un magistrat a dat, în opinia sa, o hotărâre greşită în cazul operei lui Brâncuşi în loc să numească un ministru care să rezolve pe calea negocierii problema.

După revocarea lui Hunor din funcţie, interimatul la minister a fost preluat de Victor Viorel Ponta.