Băsescu: Articolul despre implicarea lui Udrea în dosarul EADS, un truc de-al lui Voiculescu

Băsescu versus Voiculescu
Băsescu versus Voiculescu (Epoch Times)

Preşedintele Traian Băsescu, a declarat vineri seară, la Realitatea TV, că apariţia în ediţia online a publicaţiei germane Huffington Post a unui articol în care se vorbea despre implicare Elenei Udrea, candidatul PMP la prezidenţiale, în dosarul EADS, este mâna lui Dan Voiculescu, vechiul său rival politic, care execută în prezent o pedeapsă de 10 ani de închisoare pentru spălare de bani.

Şeful statului a afirmat că a avut discuţii în ultimele zile cu şefii celor două servicii secrete, SRI şi SIE, privind tema EADS "cu acel free lancer care a lansat-o din Germania".

"Şi acolo a fost o operaţiune, mai ales ca e ridicol să spui că Udrea e implicată în EADS. Voiculescu avea o fiţuică pe la Bruxelles şi apare ca şi cum ar fi fost un ziar european, apăreau ştiri care erau apoi preluate de Antena 1 şi Antena 3, de Vîntu. E strecurat cât să aibă efecte în ţară. Cetăţenii nu ştiu că se pot face astfel de fiţuici în 5 exemplare, dintre care unul trimis la Bucureşti şi preluat la TV. Aceşti freelanceri sunt folosiţi şi de oameni cu bani. E un truc care se foloseşte", a precizat şeful satului.

"Trucurile astea se folosesc de multă vreme şi ele mizează că la români când spui ia uite ce a apărut în străinătate, românii imediat vai ce spune străinătatea despre politicianul asta, fără să realizeze că sunt fiţuici, nu e cazul Huffington Post", a explicat Traian Băsescu, citat de Hotnews.

Amintim că miercuri Huffington Post a publicat un articol în care se vorbea despre implicarea Elenei Udrea în megadosarul de corupţie EADS. Imediat după apariţia ştirii, Udrea a acuzat că informaţiile din articolul respectiv ar fi fost avut ca sursă serviciile secrete, pentru a fi preluate, ulterior, în presa română, "pe filiera Dan Voiculescu".

"Am constatat că, pe o filieră deja cunoscută, un articol aruncat anonim în presa din afară, preluat pe site-uri cvasicunoscute, dar având afiliere puternică pe zona lui Dan Voiculescu anunţă fără nicio logică că în dosarul EADS ar fi amestecată Elena Udrea. Toată presa a preluat pe nemestecate şi fără argumente acuzaţia de pe site-urile din Germania şi toată ziua am auzit încă un atac la adresa Elenei Udrea", a explicat candidatul PMP la prezidenţiale.

Preşedintele Traian Băsescu a avut atunci o poziţie similară: "După ce am vorbit de EADS public şi după ce a vorbit şi Elena Udrea, un domn cu nume românesc în Germania a pus pe blogul lui un articol în care înşiră premieri, şefi de stat, Schroeder, şi pac şi Elena Udrea. Ea nu a avut niciodată în atribuţii securizarea frontierei. Dl Hurezeanu a fost un promotor al informaţiei, a servit-o imediat. A fost luată acea frază şi incriminată Elena Udrea cu mânie proletară".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne