Banca Mondială va acorda asistenţă Consiliului Concurenţei pentru eficientizarea activităţii

(photos.com)
Epoch Times România
05.06.2012

Banca Mondială va acorda asistenţă Consiliului Concurenţei pentru eficientizarea activităţii de aplicare a politicilor de concurenţă în corelare cu politicile sectoriale, proiect cofinanţat din fonduri europene în valoare de 4,44 milioane euro.

”Prin acest proiect ne propunem atât consolidarea Consiliului Concurenţei ca instituţie cheie a administraţiei centrale, cât şi îmbunătăţirea acţiunilor noastre în vederea realizării misiunii de a contribui la funcţionarea eficientă a sectoarelor economice româneşti, în beneficiul consumatorilor” a declarat marţi preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

Astfel, Consiliul Concurenţei şi Secretariatul General al Guvernului au semnat cu Banca Mondială contractul pentru consultanţă în domeniul analizei operaţionale specifice concurenţei, în cadrul proiectului “Eficientizarea activităţii de aplicare a politicilor de concurenţă în corelare cu politicile sectoriale”.

Valoarea contractului este de 19,84 milioane lei (4,44 milioane euro) din care 85% reprezintă finanţare nerambusabilă din Fondul Social European, iar restul fiind asigurat din fonduri naţionale.

Proiectul se va derula pe o perioadă de 24 de luni şi vizează, în principal, creşterea rolului Consiliului Concurenţei în elaborarea politicilor economice conform principiilor de concurenţă, promovarea practicilor europene în domeniu, consolidarea capacităţii administrative a autorităţii de concurenţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor