Băimărenii, conduşi în continuare de după gratii. Cherecheş rămâne în arest

Cătălin Cherecheş - personaj ales primar în unul dintre municipiile importante ale ţării, în timp ce era închis pentru luare de mită - va continua să conducă destinele oraşului din puşcărie.
Cătălin Cherecheş
Cătălin Cherecheş (Facebook)

Cătălin Cherecheş, primarul ce a făcut "celebră" România pe plan internaţional după ce a fost ales primar în timp ce se afla după gratii, va rămâne în arest preventiv. Curtea de Apel Cluj a respins, vineri, cererea de eliberare din arest preventiv şi cercetarea sub control judiciar formulată de edil şi a dispus strămutarea cazului de la Tribunalul Maramureş, la Tribunalul Cluj, relatează Agerpres.

Reamintim că pe 27 aprilie 2016, Cătălin Cherecheş a fost arestat preventiv printr-o sentinţă a Tribunalului Cluj, pentru luare de mită în formă continuată, fiind reţinut în urma unui flagrant. Arestarea şi dosarul penal nu l-au împiedicat însă pe Cherecheş să candideze pentru un nou mandat. Surprinzător sau nu, edilul a fost ales în timp ce se afla în închisoare, cu circa 70% din voturi. Alegerea acestuia a fost atât de "remarcabilă" încât a stârnit inclusiv interesul presei străine.

Marcat de zeci de dosare de corupţie vizând candidaţi, scrutinul local din România oferă o premieră: primarul oraşului Baia Mare a fost reales cu 70% din voturi, deşi se află în arest preventiv într-un caz de luare de mită, scria Agenţia France-Presse.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne