Al doilea om în stat, dat din nou pe mâna Inspecţiei Judiciare

Şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu - al doilea om în stat - are din nou probleme cu Inspecţia Judiciară.
Calin Popescu Tariceanu
Calin Popescu Tariceanu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Mircea Aron, a decis să sesizeze Inspecţia Judiciară în cazul unor afirmaţii făcute de şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, reiese dintr-un comunicat remis marţi de instituţie.

Mircea Aron le cere inspectorilor judiciari să efectueze "verificări, potrivit competenţelor legale, pentru a stabili dacă şi în ce măsură prin afirmaţiile lansate în spaţiul public de către domnul Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului României, a fost adusă atingere independenţei sistemului judiciar în ansamblul său".

Sesizarea vizează afirmaţiile făcute de domnul Călin Popescu Tăriceanu în cadrul emisiunilor "Ediţia de seară" difuzată pe postul România TV în data de 22 aprilie cu începere de la ora 22:00 şi "Punctul de întâlnire" difuzată pe postul Antena 3 în data de 24 aprilie începând de la ora 19:00, precum şi a mesajului postat pe contul de Facebook în data de 22 aprilie 2016.

Şeful Senatului a declarat sus şi tare că atât dosarul "Fraudă la Referendum", în care liderul PSD Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare, cât şi decizia definitivă de condamnare dată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în acest caz, sunt acţiuni eminamente politice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne