Avocatul Poporului se face prietenul bicicliştilor

Cetăţenii care folosesc bicicleta sunt în pericol să devină victime ale accidentelor în Capitala supraaglomerată şi unde regulile de circulaţie se respectă opţional, susţine Ciorbea.
Victor Ciorbea - Avocatul Poporului
Victor Ciorbea - Avocatul Poporului (Florin Chirila/Epoch Times)
Loredana Diacu
31.05.2017

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, s-a sesizat din oficiu în legătură cu numărul redus de piste pentru biciclete din Municipiul Bucureşti.

Potrivit comunicatului postat pe site-ul instituţiei, sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 şi art. 35 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică şi dreptul la mediu sănătos.

Ciorbea reaminteşte în anunţul de presă că Poliţia Rutieră a demarat, începând cu luna ianuarie 2017, o amplă campanie de informare a bicicliştilor asupra drepturilor şi obligaţiilor care le revin, urmare a modificării Codului Rutier. Printre acestea se numără şi mersul pe bicicletă în zona trotuarelor pietonale nemarcate.

"Cetăţenii care folosesc bicicleta (al căror număr s-a mărit considerabil în ultimii ani) sunt în pericol de a deveni victime ale accidentelor rutiere, în Municipiul Bucureşti, supraaglomerat şi cu reguli de circulaţie care nu se respectă întotdeauna", susţine Avocatul Poporului.

Ciorbea nu precizează, în comunicatul său, ce are de gând să facă, odată autosesizat pe acest subiect.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor