Jurnalist acuză: Guvernul a minat intenţionat OUG 14 pentru a fi respinsă de Parlament

Guvernul nu a jucat cinstit, susţine Liviu Avram în opinia căruia Executivul a introdus intenţionat în textul OUG 14 articole neconstituţionale, pentru ca Parlamentul să aibă motive să o respingă, reînviind astfel ordonanţa mutilării Codului Penal.
Vot în Camera Deputaţilor
Vot în Camera Deputaţilor (cdep.ro)

Guvernul Grindeanu a introdus, în mod premeditat, în Ordonanţa 14 de abrogarea a celebrei OUG 13, un articol neconstituţional pentru a fi respinsă de Parlament şi astfel OUG 13 să intre în vigoare, susţine jurnalistul Liviu Avram, citat de digi24.ro

În lumina faptului că CCR a respins sesizarea ridicată de Ciorbea pe tema OUG 13 - fără a o analiza, pe motiv că actul normativ a fost abrogat - Avram arată că pericolul intrării în vigoarea a faimoasei ordonanţe de mutilare a Codului Penal nu a trecut, căci în mod premeditat, Guvernul a introdus în ordonanţa 14 defecţiuni ca să ofere apoi Parlamentului posibilitatea de a o respinge.

“Câtă vreme CCR a refuzat să judece excepţia ridicată de Avocatul Poporului, în mod categoric OUG 13 încă are capacitatea de a produce efecte în cazul în care Parlamentul respinge ordonanţa 14, care abrogă ordonanţa 13. În opinia mea, Curtea putea să dea o soluţie astăzi, cred că s-au temut să dea o decizie într-o chestiune cu o atât de puternică încărcătură politică. Guvernul nu a jucat sincer şi onest atunci când a emis ordonanţa 14, pentru că a reintrodus nişte articole neconstituţionale cu bună-ştiinţă tocmai pentru a o vulnerabiliza şi a oferi Parlamentului prilejul să o respingă. Guvernul, în mod premeditat, a introdus în ordonanţa 14 defecţiuni ca să ofere apoi Parlamentului posibilitatea de a o respinge, a declarat Avram.

Reamintim că CCR a respins joi sesizarea ridicată de Avocatul Poporului cu privire la OUG 13 de modificare a Codurilor Penale, pe motiv că Ordonanţa a fost deja abrogată. Sesizarea lui Ciorbea nu a fost judecată pe fond ci a fost respinsă pe motiv că OUG 13 a fost abrogată şi nu a produs efecte. Prin decizia pronunţată astăzi, judecătorii CCR au lăsat o portiţă parlamentarilor să reînvie OUG 13, lucru perfect posibil dacă Parlamentul majoritar PSD/ALDE va respinge ordonanţa de abrogare a acesteia.