Avocatul Poporului: Autorităţile de la Chişinău trebuie să înceteze denigrarea presei

Atacurile înalţilor demnitari din R. Moldova împotriva mass media sunt atacuri împotriva democraţiei, iar tentativele de suprimare a vocilor critice sunt alarmante, consideră Mihail Cotorobai.
Mihail Cotorobai, Avocatul Poporului din R. Moldova
Mihail Cotorobai, Avocatul Poporului din R. Moldova (facebook.com/oficiul avocatului poporului)

Comportamentul înalţilor demnitari ai Republicii Moldova la adresa mass media este inacceptabil, contribuie la o atmosferă generală de intoleranţă, frică şi poate acţiona ca stimulent pentru noi cazuri de violenţă şi hărţuire a presei, susţine Avocatul Poporului, Mihail Cotorobai.

Acesta reafirmă că libertatea de exprimare şi libertatea mass media sunt cruciale pentru funcţionarea unei societăţi democratice şi continuă să fie aşa şi pe timp de pandemie cu virusul Wuhan. „Tentativele de suprimare a vocilor critice sunt alarmante, iar faptul că acestea vin din partea unor oficiali în stat este şi mai alarmantă.”

În opinia Ombudsmanului, este îngrijorător şi periculos faptul că mesajele cu caracter de intimidare incită la violenţă faţă de jurnaliştii de la unele instituţii media şi generează ură şi dezbinare între oameni.

Avocatul Poporului a solicitat autorităţilor de la Chişinău să respecte normele şi standardele internaţionale privind protecţia şi siguranţa jurnaliştilor şi să înceteze denigrarea presei.

Totodată, Mihail Cotorobai a îndemnat reprezentanţii comunităţii media să respecte normele Codului deontologic profesional fără de care nu poate fi vorba de un jurnalism de calitate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe