Ministrul de Interne de la Chişinău infectat cu virusul Wuhan. Expert: Din ură faţă de guvernare cetăţenii nu le doresc însănătoşire

Pavel Voicu, ministrul de Interne de la Chişinău
Pavel Voicu, ministrul de Interne de la Chişinău (gov.md)

Ministrul de Interne de la Chişinău Pavel Voicu este infectat cu o formă uşoară a virusului Wuhan. Însuşi oficialul scrie pe pagina sa de socializare că în urma procedurii de testare la infecţia cu virusul de tip nou, vineri a fost confirmat pozitiv cu o formă uşoară de COVID-19. „Nu a fost necesară spitalizarea, iar la moment sunt în autoizolare la domiciliu, starea sănătăţii este satisfăcătoare.”

Pavel Voicu a dat asigurări că infectarea sa nu influenţează sub nicio formă activităţile Ministerului de Interne, toate procesele fiind gestionate de către Secretarii de stat şi şefii de arme.

„Cu toate măsurile de protecţie, totuşi fiind antrenaţi zilnic în activităţi de prevenire a răspândirii virusului, nimeni din noi nu este asigurat că nu va fi infectat”, a adăugat oficialul.

Sănătate celor din Guvern, care probabil acum simt mai puternic senzaţiile sutelor de medici infectaţi cu COVID-19, scrie în context politologul Dionis Cenuşă pe pagina sa de socializare menţionând că într-adevăr materialele de protecţie sunt un lux. Dar la cât lux de acest fel a fost adus în ţară prin ajutoare umanitare nu este clar cum şi unde s-a infectat ministrul de Interne.

„Atâta ura faţă de guvernare clocoteşte în societate că nimeni nu îndrăzneşte nici măcar să le dorească însănătoşire lor. Ura asta nu aduce la nimic - nici la guvernări mai bune în viitor şi nici la o societate mai tolerantă. Solidaritatea nu are nici culoare şi nici miros politic”, a concluzionat expertul.