Avocatul lui Julian Assange: Avertizorul a făcut doi copii în timpul azilului la Ambasada Ecuadorului şi cere cauţiune pe motiv de virus Wuhan

Assange, în puşcăria numită Ambasada Ecuadorului din Londra (Facebook, Twitter)
A.P.
13.04.2020

Avocatul lui Julian Assange a dezvăluit sâmbătă, într-un mesaj video, că Assange a făcut doi copii în timp ce se afla în azil în Ambasada Ecuadorului la Londra.

Fondatorul WikiLeaks se află în prezent în închisoarea Belmarsh, aşteptând să vadă dacă va fi extrădat în Statele Unite, unde este căutat fiind acuzat de spionaj.

Partenera sa a dezvăluit că are doi copii mici şi a cerut eliberarea acestuia din închisoare din cauza temerilor legate de focarele de virus Wuhan din penitenciare. Copiii se numesc Gabriel, în vârstă de 3 ani, şi Max, de 1 an.

Într-un videoclip postat pe YouTube, Stella Morris - care afirmă că este logodnica celebrului avertizor - a arătat videoclipuri cu presupuşii doi copii ai lui Assange.

"Simt că acum trebuie să fac acest lucru, pentru că am făcut atâţia paşi de câţiva ani şi simt că viaţa lui Julian s-ar putea sfârşi", a spus ea, plângând, în videoclip.

"Nu cred că oamenii înţeleg situaţia extremă şi presiunea pe care a trebuit să o suportăm deoarece Julian este o persoană publică", a afirmat aceasta.

Morris spune că cei doi s-au întâlnit în 2011 şi s-a reunit în 2015. Stella Morris a fost mulţi ani membru al echipei sale de avocaţi.

O altă avocată a lui Assange, Jennifer Robinson, a confirmat pentru AFP că Morris şi Assange erau un cuplu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor