Avocatul lui Dan Diaconescu: Plata se poate face la 15 zile de la semnarea contractului, cu penalităţi

În cazul semnării contractului de privatizare a combinatului Oltchim, plata se poate face în termen de 15 zile, a declarat vineri Daniel Fenechiu, avocatul lui Dan Diaconescu.
Combinat industrial (MARIO LAPORTA / AFP / GettyImages)
Liviu Şerbănescu
29.09.2012

În cazul semnării contractului de privatizare a combinatului Oltchim, plata se poate face în termen de 15 zile, a declarat vineri Daniel Fenechiu, avocatul lui Dan Diaconescu.

Totodată, avocatul a precizat că Diaconescu doreşte să preia şi Arpechim, fără de care combinatul Oltchim ar funcţiona la doar 65% din capacitate, şi deci s-ar impune disponibilizări, relevă B1 TV.

”Arpechim este un activ al OMV. În caietul de sarcini se stipulează că cel care cumpără pachetul de acţiuni după momentul privatizării poate să se subroge statului român”, a precizat Fenechiu.

El a mai spus că o a doua problema este că Oltchim are debite de circa 410 milioane către creditori de stat, AVAS sau Electrica.

”În contextul inc are aceştia sunt toţi sub mâna statului, dorim să convenim asupra unor măsuri minimale”, a mai spus avocatul, considerând că statul poate oferi astfel de garanţii.

”În draftul de contract se specifică că plata se face în condiţiile în care ai făcut oferta, şi ai un termen de 15 zile în care poţi să întârzii cu o penalitate”, a mai declarat Fenechiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor