Negocierile pentru Oltchim, suspendate

Negocierile legate de contractul de privatizare a Oltchim, care ar trebui semnat de Dan Diaconescu, cel care a câştigat în urmă cu o săptămână licitaţia pentru cumpărarea a peste jumătate din acţiunile combinatului, au fost suspendate.
Dan Diaconescu la ministerul Economiei, în problema OLTCHIM (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
28.09.2012

Negocierile legate de contractul de privatizare a Oltchim, care ar trebui semnat de Dan Diaconescu, cel care a câştigat în urmă cu o săptămână licitaţia pentru cumpărarea a peste jumătate din acţiunile combinatului, au fost suspendate. Avocaţii lui Diaconescu au anunţat că vor reveni la Ministerul Economiei în cursul după-amiezii, probabil împreună cu clientul lor.

Daniel Fenechiu, unul dintre avocaţi, a declarat că au fost oprite negocierile pentru a putea discuta cu Diaconescu. La orele prânzului, când au luat pauză, cele două părţi nu ajunseseră la niciun acord.

Negocierile pentru semnarea contractului au început luni, 24 septembrie 2012, când Diaconescu s-a prezentat la sediul Ministerului Economiei, dar a spus că nu semnează contractul pentru că varianta propusă este diferită faţă de cea iniţială. El are termen până pe 1 octombrie să semneze contractul de privatizare şi să dea banii promişi la licitaţie.

Dacă va refuza să semneze contractul, autorităţile vor dezbate un proiect de act normativ pentru acordarea banilor necesari pentru salarii şi pentru repornirea combinatului din Fondul de Privatizare, măsură pentru care au nevoie de avizul Comisiei Europene.

Dan Diaconescu este câştigătorul licitaţiei pentru achiziţionarea a 54,8% din acţiunile Oltchim Râmnicu Vâlcea, pentru care a oferit 203 milioane lei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor