De-a lungul anilor, SRI a transmis 190 de rapoarte despre Oltchim

Directorul SRI George Maior, a declarat vineri că, de-a lungul timpului, SRI a întocmit aproximativ 190 de rapoarte despre situaţia de la combinatul Oltchim, care au fost trimise către factorii decidenţi.
George Cristian Maior, fost director SRI (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
28.09.2012

Directorul SRI George Maior, a declarat vineri că, de-a lungul timpului, SRI a întocmit aproximativ 190 de rapoarte despre situaţia de la combinatul Oltchim, care au fost trimise către factorii decidenţi.

Astfel, Maior a precizat că instituţia pe care o conduce a transmis aproximativ 190 de rapoarte pe tema Oltchim în decursul mai multor ani, iar toate guvernele au cunoscut foarte bine situaţia combinatului.

"S-au transmis rapoarte în privinţa Oltchim de foarte multă vreme de către SRI, aproximativ 190 de rapoarte în decursul anilor şi situaţia de acolo a fost foarte bine cunoscută de toate guvernele", a declarat şeful SRI.

Totodată, invitat să comenteze intenţia premierului Victor Ponta de a face publice aceste rapoarte, George Maior s-a arătat foarte rezervat:

"Este dificil să faci public un raport fără să-l desecretizezi, lucru care se desfăşoară în anumite condiţii şi nu cred că e cazul. Misiunea unui serviciu de informaţii este de a transmite informaţii secrete, nu informaţii publice".

Pe de altă parte, directorul SIE Teodor Meleşcanu a precizat recent că, la cerere, instituţia pe care o conduce ar putea verifica bonitatea companiilor externe care au licitat pentru Oltchim.

Patronul OTV, Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei pentru titlurile deţinute de stat.

Contractul de vânzare-cumpărare nu a fost încă semnat, iar termenul până la care Dan Diaconescu poate aduce banii promişi este ziua de luni, 1 octombrie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor