Avocatul Antreprenorilor dă startul procesului civil împotriva cuplului Ponta-Teodorovici

Victor Ponta şi Eugen Teodorovici
Victor Ponta şi Eugen Teodorovici (Epoch Times România)

Avocatul Antreprenorilor, un ONG care are ca obiectiv apărarea antreprenorilor în faţa abuzurilor legislative şi administrative, este pregătit să declanşeze, în numele agenţilor economici, o acţiune în daune împotriva ministrului de Finanţe, Eugen Orlando Teodorovici, ca iniţiator al celebrei ordonanţe de urgenţă care legiferează taxarea bacşişului, şi a premierului în exerciţiu Victor Ponta, ca şef al guvernului care a aprobat-o.

"Acţiunea are ca scop acoperirea prejudiciului creat prin cheltuielile cu modificarea caselor de marcat electronice, pentru a putea emite bon fiscal separat pentru bacşiş. Prevederile OUG nr. 8/2015 care reglementau acest impozit au fost abrogate printr-o lege iniţiată de guvern, care a admis că măsura a fost o greşeală", a transmis duminică, în cadrul unui comunicat de presă, Avocatul Antreprenorilor.

Pentru ca iniţiatorii acestui proiect non-guvernamental să poată aprecia gradul de interes al agenţilor economici faţă de această acţiune a Avocatului Antreprenorilor, ong-ul a lansat o invitaţie publică către toţi antreprenorii din România să-şi exprime poziţia cu privire la oportunitatea unei astfel de acţiuni şi, către cei direct afectaţi de măsura legislativă atacată, cu privire la intenţia de a se constitui parte în procesul civil de recuperare a prejudiciului.

"În cazul în care numărul celor interesaţi să se judece cu domnii Victor Viorel Ponta şi Eugen Orlando Teodorovici este suficient de mare vom demara o procedură de mandatare cu reprezentare în vederea susţinerii acţiunii civile de către iniţiatorii Avocatului Antreprenorilor, inclusiv printr-o casă de avocatură din Bucureşti. Acţiunea civilă este deja redactată, pregătită deci să fie depusă la instanţa competentă în funcţie de interesul pe care mediul de afaceri ar putea sa îl arate", se mai precizează în comunicatul citat.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne