Autorităţile franceze distrug ultimele structuri ale “Junglei” din Calais

Oficialii francezi au declarat că au fost înlăturate ultimele structuri improvizate ale aşa-zisei tabere pentru refugiaţi Jungla, situată lângă oraşul Calais. În acelaşi timp, autorităţile au început să elibereze o stradă în apropierea unei tabere similare din Paris.
Un grup de imigranţi părăsesc tabăra “Jungla” din oraşul francez Calais, 23 octombrie 2016. (Captură Foto)
Andrei Popescu
01.11.2016

După ce timp de o săptămână au fost depuse eforturi pentru eliberarea “Junglei” din Calais, operaţiunile au fost finalizate luni, conform autorităţilor. Doar trei clădiri, două moschei şi o biserică nu au fost distruse din consideraţie faţă de cei aproximativ 1.500 de minori neînsoţiţi care încă locuiesc într-un centru improvizat în apropierea Junglei. Centrul dispune de containere de transport de mărfuri care sunt folosite ca unităţi de locuit.

În zilele anterioare, oficialii francezi au evacuat aproximativ 6.000 de persoane din Junglă, mutându-i în sute de centre din întreaga ţară.

Jungla a găzduit la un moment dat aproximativ 10.000 de imigranţi din Africa şi Orientul Mijlociu. Majoritatea lor au ales Calais cu gândul că vor putea folosi camioane sau trenuri pentru a ajunge în Marea Britanie. Câteva zeci dintre aceşti imigranţi au murit în timp ce încercau să traverseze tunelul din Canalul Mânecii, care are o lungime de 50 km.

Parisul a făcut presiuni în repetate rânduri asupra Londrei ca să primească tinerii care locuiau în tabăra din Calais.

Tabăra din Paris, următoarea pe agendă

Tot în cursul zilei de luni, forţele de poliţie au verificat actele solicitanţilor de azil din Paris, pe fondul semnalelor că o tabără similară din capitala franceză va fi desfiinţată în curând. Tabăra improvizată, situată în apropierea staţiei de metrou Stalingrad, găzduieşte în prezent aproximativ 3.000 de imigranţi.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, i-a scris ministrului de Interne Bernard Cazeneuve în aceeaşi zi, avertizându-l în ceea ce priveşte “situaţia umanitară şi sanitară dramatică” din nord-estul oraşului.

De asemenea, autorităţile au folosit luni un buldozer pentru a înlătura corturi şi saltele de pe o stradă situată în apropierea taberei din Paris.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor