Autocar plin cu copii, răsturnat pe DN1. Patru morţi şi 26 răniţi

Trei adulţi şi un copil şi-au pierdut viaţa după ce autocarul în care se aflau s-a răsturnat. Alte 13 persoane sunt rănite.
(photos.com)

UPDATE: Ministerul Sănătăţii a anunţat că 26 de persoane au fost rănite în accident, toate fiind transportate la spitale din Braşov.

***

UPDATE: Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Braşov a deschis dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă în cazul accidentului rutier, relatează Gândul.

***

Patru persoane, printre care un copil, şi-au pierdut viaţa iar 22 au fost rănite, după ce autocarul în care se aflau s-a răsturnat în dreptul localităţii Persani, din judeţul Braşov, relatează Mediafax.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a instituit cod roşu de intervenţie iar prefectul a cerut elicoptere SMURD pentru transportul victimelor.

La faţa locului au plecat două echipe de descarcerare, cinci echipaje SMURD şi două ambulanţe de la serviciul judeţean Braşov.

Potrivit informaţiilor transmise de Ministerul Sănătăţii, în autocar se aflau 31 de persoane. Conform primelor informaţii furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean, autocarul transporta copii, elevi ai Colegiului Naţional de Artă „Octav Băncilă” din Iaşi şi de la Palatul Copiilor din Iaşi, la un festival din Braşov.

"Chiar acum adunăm informaţiile. Am aflat că sunt copii plecaţi la un festival la Braşov. Sunt copii de la Colegiul de Artă Octav Băncilă şi de la Palatul copiilor din Iaşi”, a declarat pentru „Ziarul de Iaşi”, preluat de Adevarul, Camelia Gavrilă, inspector general şcolar Iaşi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne