O studentă româncă şi-a pierdut viaţa în accidentul de autocar din Spania

Printre cele 13 victime ale recentului accident de autocar din Spania se află şi o studentă româncă, anunţă MAE, transmiţând condoleanţe familiei.
Lumânare
Lumânare (Epoch Times România)
Loredana Diacu
21.03.2016

UPDATE: Studenta care şi-a pierdut viaţa în accidentul de autocar din Spania avea 23 de ani şi era în anul I, la studii de master, la Facultatea de Geografie şi Geologie a Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi. Din luna februarie 2016, urma un stagiu de studiu Erasmus la Universitatea din Barcelona, relatează Agerpres.

***

Printre cei ce şi-au pierdut viaţa în accidentul de autocar ce a avut loc duminică în Spania se afla şi o studentă româncă. Anunţul a fost făcut de MAE în această dimineaţă, relatează gândul.info.

„Exprimăm profundul regret pentru victimele accidentului de autocar din #Spania, printre care şi o studentă româncă. Sincere condoleanţe familiei”, a anunţat MAE, pe twitter.

"Decesul cetăţeanului român a fost confirmat de autorităţile spaniole în cursul acestei nopţi, ca urmare a procedurilor complexe de identificare a victimelor. Imediat după producerea accidentului la 20 martie 2016, Consulatul General al României la Barcelona a contactat în regim de urgenţă autorităţile spaniole şi o echipă mobilă a oficiului consular s-a deplasat la locul accidentului în Freginals, la morga din Tortosa la care au fost transportate persoanele decedate, precum şi la Centrul de Management al Crizei constituit de autorităţile locale. Reprezentanţii oficiului consular au discutat cu directorul teritorial al Protecţiei Civile, primele informaţii oferite de autorităţile spaniole referindu-se strict la cetăţenia persoanelor rănite în accident, printre care nu se aflau şi cetăţeni români", mai precizează MAE într-un comunicat de presa citat de Agerpres.

Amintim că cel puţin 13 persoane au murit, iar alte 34 au fost rănite duminică într-un accident petrecut în nordul Spaniei. În accident a fost implicat un autocarul având la bord 57 de persoane, inclusiv studenţi străini din mai multe ţări, înscrişi în programul Erasmus, care se întorceau de la un festival de artificii. Accidentul, unul dintre cele mai grave survenite pe şoselele din Spania în ultimii ani, a avut loc în apropiere de Freginals, la jumătatea drumului între Valencia şi Barcelona.

Autocarul pare că s-a izbit de bariera din dreapta, pe autostrada AP7, după care s-a răsturnat şi s-a lovit de bariera care desparte cele două sensuri, a declarat un purtător de cuvânt din provincia Catalunia. Potrivit unor imagini transmise de televiziunea naţională TVE, autocarul a lovit un vehicul care venea din direcţia opusă, pe cealaltă bandă. Pasagerii din vehicul au fost răniţi.

Festivalul Fallas de la care se întorceau studenţii are loc anual la Valencia de Sfântul José, patronul tâmplarilor, şi atrage mii de turişti din întreaga lume. La această serbare, monumente de lemn şi efigii ale unor persoane celebre, reprezentate adesea în posturi comice, sculptate peste an de artişti locali, sunt arse în cadrul unei ceremonii vii, însoţite de focuri de artificii zgomotoase. La festival iau parte mii de turişti din toată lumea.

Programul Erasmus se adresează studenţilor din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, cărora le oferă acces în unele dintre cele mai bune universităţi de pe continent.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor