Australia construieşte centre de carantină pentru "operaţiunile aflate în desfăşurare"

Centrul de carantină Wellcamp cu 500 de paturi va fi operaţional în decembrie (Guvernul local al statului Queensland)
Steve Watson via Summit News
13.10.2021

În ciuda faptului că unele ţări încep să ridice restricţiile de blocare, autorităţile australiene construiesc tabere de carantină care nu vor fi finalizate până anul viitor, cu scopul de a se pregăti pentru „operaţiuni în curs” şi pentru a-i găzdui pe cei „care nu au avut acces la vaccinare”.

Potrivit ABC Australia, un astfel de centru de carantină, care are o capacitate de 1.000 de paturi şi se află pe aeroportul Wellcamp din afara oraşului Toowoomba, va fi complet finalizat până la sfârşitul lunii martie 2022.

„În această etapă, cabinele vor fi utilizate de cei care călătoresc intern, care se întorc din punctele fierbinţi COVID”, se arată în raport.

Cu toate acestea, centrul va fi utilizat pentru „operaţiuni în curs” şi va fi o sursă de locuri de muncă pentru zona locală.

Centrele sunt răspândite în diferite zone şi găzduiesc camere single, double şi de familie, fiind patrulate de poliţişti şi agenţi de securitate timp de 24 de ore zilnic.

Citând noi tulpini de COVID şi persoanele „care nu au avut acces la vaccinare”, premierul adjunct din Queensland, Steven Miles, a declarat presei că „ne aşteptăm să existe o nevoie continuă de facilităţi de carantină”.

Guvernul închiriază terenul pe care se construieşte centrul de la Wagner Corporation timp de 12 luni, cu o opţiune de reînnoire pentru încă 12 luni.

Un alt centru de carantină de 1.000 de paturi este, de asemenea, construit pe un teren al Armatei, de 30 de hectare din zona industrială Pinkenba, lângă Aeroportul Brisbane.

Autorităţile federale din SUA construiesc, de asemenea, noi „centre de carantină” pentru americanii care sunt „incapabili să stea în carantină acasă”.

Noua Zeelandă anunţase, de asemenea, în 2020, planuri de plasare a persoanelor infectate cu virus Wuhan şi a membrilor familiilor acestora în „centre de carantină”. Măsura fusese prezentată publicului de Dr Ashley Bloomfield, oficial din domeniul Sănătăţii, în cadrul unei conferinţe de presă din 13 august 2020.

În ianuarie, autorităţile germane anunţaseră, de asemenea, că vor reţine persoanele care încalcă în mod repetat regulile anti-pandemie, în ceea ce a fost descris drept „centru de detenţie” situat în Dresda.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor