Aurescu: Regulile Schengen nu sunt făcute pentru a fi aplicate unui număr atât de mare de solicitanţi de azil

Aderarea României la spaţiul Schengen rămâne un obiectiv asumat de ţara noastră.
Bogdan Aurescu
Bogdan Aurescu (Epoch Times România)

România nu abandonează obiectivul de a intra în spaţiul Schengen, însă va trebui să găsească momentul potrivit pentru a face următorii paşi în această direcţie, a declarat, în cadrul unui interviu acordat Agerpres, ministrul de Externe Bogdan Aurescu.

"Intrarea în spaţiul Schengen pentru România şi pentru Bulgaria reprezintă o obligaţie prevăzută de tratatele de aderare a acestor state la Uniunea Europeană, prin urmare nu putem să abandonăm un astfel de proiect. În egală măsură trebuie să fim, însă, conştienţi de faptul că în acest moment prioritatea pentru UE este gestionarea acestei probleme a migraţiei. Statele europene au fost extrem de concentrate, dacă nu aproape în totalitate în ultimul timp, pe gestionarea acestei probleme", a explicat şeful diplomaţiei române.

Pe de altă parte, Bogdan Aurescu a evidenţiat faptul că regulile spaţiului Schengen nu au fost făcute pentru a fi aplicate unui număr atât de mare de solicitanţi de azil, aşa cum se întâmplă în cazul crizei refugiaţilor.

"Din acest punct de vedere urmează cu siguranţă o discuţie în interiorul Uniunii Europene cu privire la modul în care putem ajusta eficienţa anumitor instrumente care fac parte inclusiv din acquisul Schengen, pentru ca problema aceasta a migraţiei să fie gestionată corespunzător", a precizat ministrul de Externe.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne