Augustin Lazăr, undă verde de la CSM pentru funcţia de Procuror General

Augustin Lazăr, propunerea ministrului Justiţiei Raluca Prună, pentru funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a primit undă verde de la Consiliul Superior al Magistraturii.
Augustin Lazăr
Augustin Lazăr (wall-street.ro)

După parcurgerea activităţilor prevăzute în procedura de avizare, analizarea proiectului de management şi susţinerea interviului, Secţia pentru procurori a CSM a avizat, cu unanimitate de voturi, propunerea ministrului Justiţiei de numire în funcţia de procuror general a lui Augustin Lazăr, se arată într-un comunicat remis joi de CSM.

"Proiectul managerial are propunerea de a reforma Ministerul Public şi de a îl ridica la standarde europene, din punct de vedere al managementului şi al mentalităţii. Proiectul e bazat pe o cunoaştere aprofundată a Ministerului Public, care vine nu doar din experienţă ci şi din activitatea de cercetător pe care am avut-o fiind şi cadru didactic", a declarat, în cadrul interviului susţinut la CSM, Augustin Lazăr, citat de Mediafax.

Augustin Lazăr, în prezent procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, a explicat că intenţionează înfiinţarea unui serviciu de integritate, care ar avea rolul verificării integrităţii magistraţilor procurori.

În acelaşi timp, Augustin Lazăr vrea să restructureze Parchetul General. În opinia lui ar trebui desfiinţate parchetele mici, pentru ca procurorii să nu mai fie sub influenţa persoanelor puternice pe plan local.

Urmează ca propunerea ministrului Justiţiei Raluca Prună pentru funcţia de Procuror General al României să fie transmisă preşedintelui Klaus Iohannis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne