Atlantida – taina continentului disparut. Partea III

Caderea Atlantidei
Caderea Atlantidei (Nicholas Roerich)

Mai tarziu cristalul maret a fost utilizat si in alte scopuri. Curenti de energie au fost transmisi pe tot pamantul, ca undele radio, si in baza lor functionau mijloacele de transport pe pamant, in cer si sub apa, miscandu-se cu viteza sunetului.

Utilizand alti curenti proveniti din cristal, atlantii erau, de asemenea, capabili sa transmita la distante mari vocea umana si imaginea, ca un televizor modern. In acelasi mod, chiar caldura si lumina pot fi directionate spre cladiri specifice sau arene deschise, oferind iluminare si caldura, la prima vedere prin intermediul unui mijloc invizibil.

Exista o teorie ca atlantii foloseau piramida pentru transformarea si distributia energiei, utilizand cristalele in acest scop. Asa cum la noi exista Marea Piramida in centrul planetei, aceasta exista si la atlanti, care aparent s-a scufundat la fundul Oceanului Atlantic. Energia se transmitea de la o piramida la alta.

In functie de unghi, activand si transferand energia altor piramide, care actioneaza ca dispozitive receptive si care vor dispersa energia in masura necesitatii. Aceasta era o matrice complexa de cristal.

Edgar Cayce a vorbit deseori despre Altantida, in special in lecturile sale despre vietile anterioare ale pacientilor sai, el ne-a spus care a fost ocupatia acestor oameni pe durata vietii lor in Atlantida, si printre altele, mai vorbeste despre insasi Atlantida, refugiatii din ea, etc.

Potrivit "lecturilor" de Edgar Cayce, multi Atlanti, care stiau despre apropierea dezastrului, au fugit in Egipt. Egiptenii din acea vreme erau mult mai putin dezvoltati, iar unii dintre ei aveau chiar semne ale originii animale (pene, cozi). "Poate din cauza atavismului, ei aveau cozi, pene sau solzi - ca o consecinta a incarnarii premature a sufletelor in corpurile fizice, din motive egoiste. Astfel, in acele timpuri existau atat creaturi frumoase, cat si urate."(citat din cartea previziunilor de Casey). Atlantii au influentat puternic viata spirituala si morala a egiptenilor.

Cartea contine cateva citate ale lui Casey, spuse pacientilor sai, despre relatia dintre bolile si dizabilitatile fizice din viata actuala, si actiunile contradictorii principiilor morale din viata anterioara. Acesta poate servi, de asemenea, ca un indiciu de ce civilizatia Atlantidei a fost distrusa, si ce lectii putem trage de aici pentru noi insine.

"... Pe pamanturile atlantilor, atunci cand grupuri de oameni erau trimise in alte tari, cu diverse scopuri ... am ajuns in Egipt cu un asemenea grup. Dupa fondarea Templului Sacrificiului am inceput sa aplic dispozitiile si principiile cunostintelor practice ale atlantilor: de exemplu, pentru pregatirea oamenilor la munca din Templul Sacrificiului, era utilizata sugestia in complex cu medicamentele calmante, iar pentru diferite tipuri de servicii se recurgea si la chirurgie - pentru a elimina formatiunile pe corp, consecinte ale faptelor din vietile trecute si capabile sa fie cauza diverselor tulburari mintale "(5118 – 1; 19 aprilie 1944).

Aici, la fel ca si in urmatoarele citate, se vorbeste ca caracteristicile fizice ale persoanei in aceasta viata pot fi consecinte ale actiunilor sale din vietile anterioare.

"... In Egipt, atunci cand oamenii erau gata pentru servirea concetatenilor si umanitatii, ca unui colectiv fratern unitar, eu in Templul Sacrificiului, ii ajutam in curatarea organismelor lor de apendici, care impiedicau transformarea lor, urme ale incalcarilor relatiilor umane din trecut... ajutam la renasterea oamenilor, aplicand principiile invataturiii preotului si atlantilor " (1837 – 1; 4 martie 1939).

Reiesind din unele lecturi, noi intelegem ca atlantii vechi, aflandu-se deja in Egipt, foloseau de asemenea, energia electrica pentru a elimina diverse forme de apendici si alte formatiuni fizice, care afectau activitatea mentala a oamenilor.

Urmatorul alineat explica probabil, de ce hieroglifele egiptene si picturile murale adesea redau fiinte - jumatate animal - jumatate om: "... Atlantul, mutat in Egipt, a ajutat oameni sa scape de organele atavice – urmele imparatiei animale, pregatea oamenii din mai multe tari pentru a intra in Templul Sacrificiului si Frumusetei "(774-4; 30 martie 1936).

Stim, de asemenea, ca multi din atlanti din cauza catastrofei iminente, s-au mutat nu numai in Egipt, ci si in Yucatan (Mexic).

"... In Egipt, cand izbucneau rascoale si apareau dezacorduri intre preot si faraon." In continuare se spune ca, dupa restabilirea autoritatii preotului s-a reusit sa se atinga unitatea datorita reconcilierii invataturilor preotului Ra-Ta cu invataturile celor care au venit "din Atlantida, India, Mongolia si zona Carpatica" (911-1; 16 august 1935). Exista o versiune ca popoarele Maya nu au fost actualii mexicani, ci aveau legaturi directe cu mongolii. Din rapoarte, stim ca in acele vremuri India era o tara dezvoltata (cu aeronave "Wyman"), daca mongolii au ajuns in Egipt, este posibil ca tocmai ei au fost acea natiune dezvoltata mayasa.

Aceste metode aveau legatura cu aplicarea energiei invizibile, fortelor chimice si electrice" (2419 – 1; 12 decembrie 1940).

Intrebarea 5. "Cand a inceput si s-a finalizat constructia Marii Piramide?"

Raspuns 5. "Procesul de constructie a durat o suta de ani. A inceput si s-a sfarsit in perioada lui Araaraart, Hermes si Ra."

Intrebarea 6. "In ce an inaintea erei noastre s-a intamplat ?"

Raspuns 6. "A durat in perioada 10.490 – 10.390 inaintea venirii lui Isus Hristos in Egipt" (5748-6).

Intr-un sir de "lecturi ale vietii" se relateaza despre existenta cronicilor documentare ale civilizatiei atlantice, care au fost aduse din Atlantida in Egipt, si pana acum se afla, in una din piramidele nedescoperite. Se spune ca aceste inregistrari vor fi gasite in viitorul apropiat, si aceasta va fi una din cele mai mari descoperiri ale istoriei. Legenda Atlantidei va trece la categoria de fapt istoric.

Numeroase referinte in "lecturi" la aceste evidente si locul stocarii lor, se refera exact la perioada ~ 10 mii de ani i.Hr. Aproximativ in aceiasi perioada preotul Ra-Ta (Edgar Cayce intr-o incarnare anterioara), s-a intors din exil. Si tot atunci a avut loc distrugerea definitiva a Atlantidei si stramutarea multor atlanti in Egipt.

Citatul urmator ofera un indiciu privind scopul Marei Piramide: "... Activitatea esentei este remarcata in Atlantida si in Egipt ... ... avea legatura cu experienta egiptenilor de a pastra inregistrarile istoriei civilizatiei atlantice ... ... conducea cu sapaturile arheologice ... ... studia letopisetele vechi, proiecta si construia cladiri pentru stocarea arhivelor atlantilor, precum si Casa Initierii (the house initiate) sau Marea Piramida "(2462 – 2; 19 iunie 1941).

"Am descoperit ca esenta se materializa in Atlantida la momentul distrugerii sale si muncii de creatie a copiilor Legii Unice. Esenta juca un rol important in discutarea posibilitatilor si mijloacelor de pastrare a cronicilor in perioada cataclismului. Ar fi bine, daca aceasta entitate [in prezent] s-ar preocupa de cautare unuia din cele trei locuri unde sunt stocate cronicile Atlantilor: unul se afla pe continentul scufundat al Atlantidei, care se va ridica in curand; al doilea - in Egipt, in Sala Cronicilor si calea spre el incepe la Sfinx; si al treilea - in Yucatan, acolo pe acesta cade umbra templului" (2012; 25 septembrie 1939).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Opinii