Atenţie şoferi! Amenzi mărite de la 1 iulie

.
. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)

Şoferii se vor confrunta cu amenzi mai mari de la 1 iulie. Punctul de amendă pentru şoferii care încalcă regulile de circulaţie a crescut de la 85 la 90 de lei, ceea ce reprezintă 10 la sută din salariul minim brut pe ţară, care a fost majorat la 900 de lei, conform Mediafax.

De la 1 iulie, întrucât a crescut salariul de bază minim brut pe ţară de la 850 la 900 lei, a fost majorat şi punctul de amendă cu 5 lei, ajungând la 90 de lei.

Conform Codului Rutier, amenzile contravenţionale se stabilesc în cuantumul determinat de valoarea numărului punctelor-amendă aplicate.

Contravenţiile sunt împărţite în clase de sancţiuni, cărora le corespunde un număr de puncte-amendă, în funcţie de gravitatea faptelor şi de pericolul social pe care acestea îl prezintă. Astfel, şoferii pot primi între două şi 20 de puncte-amendă. În cazul persoanelor juridice, pot fi date între 21 şi 100 de puncte-amendă.

Cele mai mici amenzi sunt date, printre altele, pentru nesemnalizarea la schimbarea direcţiei de mers, nepurtarea centurilor de siguranţă, nerespectarea semnificaţiei culorii galbene a semaforului.

Cele mai mari amenzi, la care se adaugă şi suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile, sunt date şoferilor care au consumat băuturi alcoolice când se află la volan, neoprirea la trecerea la nivel cu calea ferată, depăşirea cu peste 50 de kilometri pe oră a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv şi pentru categoria din care face parte autovehiculul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie