Atac la Paris. Bărbat înarmat, strigând Allahu Akbar, împuşcat mortal în faţa unui comisariat

Un bărbat a fost ucis joi de poliţişti, în timp ce încerca să intre într-o secţie de poliţie din nordul Parisului. Bărbatul, ţinând în mână un cuţit şi purtând o vestă aparent cu explozibil a încercat să intre în comisariatul din cartierul Goutte d'Or din Paris, strigând Allahu Akbar.
Corupul neînsufleţit al atacatorului din Paris
Corupul neînsufleţit al atacatorului din Paris (Anna Polonyi/Twitter)

UPDATE: În urma examinărilor s-a constatat că persoana împuşcată nu avea asupra sa exploziv.

Deşi din jacheta bărabatului ucis ieşea un fir conectat la fixat în interiorul hainei, la examinare s-a constatat ca pachetul nu conţinea explozibili.

Înainte de a fi împuşcat, presupusul terorist ar fi atacat şi rănit uşor un poliţist. În momentul în care atacatorul a părut că-şi duce mîna spre vestă, un alt poliţist l-a împuşcat, au declarat surse din poliţia franceză, potrivit indepedent.co.uk.

***

Potrivit martorilor, bărbatul a încercat să intre în secţia de poliţie de pe strada Rue de la Goutte d'Or, agitând un cuţit. Atacul a avut loc astăzi, la orele prânzului. Potrivit publicaţiilor franceze, mai mulţi martori l-au auzit pe atacator strigând Allahu Akbar.

Bărbatul a fost împuşcat mortal, relatează mirror.co.uk.

Cetăţenilor care locuiesc în zonă li s-a cerut să-şi închidă ferestrele şi să stea departe de balcoane. De asemenea, o şcoală din zonă a fost închisă. Poliţia a trimis un robot care să examineze dacă vesta purtată de atacator conţinea explozibil, după cum reiese şi dintr-o fotografie postată pe Twitter de corespondentul New York Times, Anna Polonyi.

Atacul are loc la un an după controversatul atentat de la Charlie Hebdo.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe