Armata germană mobilizează rezerviştii pentru scenariul cel mai nefavorabil al epidemiei de virus Wuhan

Annegret Kramp-Karrenbauer (Thomas Lohnes/Getty Images)
A.P.
19.03.2020

Ministrul german al Apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer, a declarat joi că va da ordin de mobilizare a rezerviştilor armatei germane pentru a putea folosi efectivele în combaterea şi stăvilirea pendemiei de virus Wuhan, care se dezlănţuie în Europa.

"Ne pregătim pentru cel mai rău scenariu, în care pot fi infectate foarte multe persoane. Avem resursele umane pentru a face faţă", a afirmat ministrul într-o conferinţă de presă.

Annegret Kramp-Karrenbauer a precizat că armata a contactat deja sute de rezervişti cu pregătire medicală şi că va fi capabilă să protejeze infrastructura critică şi să distribuie echipamente medicale şi medicamente, dacă va fi necesar.

În jur de 2.300 de rezervişti şi 900 de rezervişti cu pregătire medicală au răspuns deja după un prim apel la sfârşitul săptămânii trecute, a adăugat ministrul, precizând că guvernul va lansa noi apeluri specifice, "precum şi un apel general".

Pandemia de virus Wuhan a cuprins în ultimele două săptămâni Europa, cele mai afectate ţări fiind Italia (prima ca număr de cazuri şi decese), urmată la mică distanţă de Spania, Germania şi Marea Britanie - care au toate peste 15 mii de cazuri înregistrate -, precum şi de Franţa, care are aproape 9 mii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor