Recomandările MAE pentru românii care lucrează în Germania şi Franţa şi care întâmpină probleme cu contractele de muncă

Bogdan Aurescu
Bogdan Aurescu (Epoch Times România)

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români din Franţa şi Germania ca, în cazul în care întâmpină probleme legate de contractele lor de muncă, să îşi contacteze în primul rând angajatorul şi autorităţile locale şi inspectoratele teritoriale.

Astfel, în cazul persoanelor care au un contract de muncă în derulare, Ministerul recomandă ca acestea să îşi contacteze angajatorul pentru a se informa cu privire la deciziile formulate de acesta în contextul măsurilor anunţate de autorităţile franceze şi germane.

În plus, în ceea ce priveşte persoanele pentru care perioada contractuală a expirat sau, după caz, al căror contract a încetat înainte de termen sau a fost reziliat, dar care nu şi-au recuperat în integralitate drepturile legate de raporturile de muncă, MAE recomandă ca acestea să se adreseze autorităţilor locale şi inspectoratelor teritoriale de muncă înainte să părăsească teritoriului statului UE în care au încheiat respectivele contracte de muncă, pentru a semnala aspectele problematice din derularea contractului şi pentru a pretinde drepturile ce li se cuvin.

De asemenea, Ministerul a făcut apel cetăţenilor români cu domiciliu sau reşedinţa în străinătate să respecte cu stricteţe recomandările autorităţilor statelor respective. Mai mult, MAE a subliniat că deplasările către România nu sunt recomandate, subliniind că acestea pot fi afectate de restricţiile impuse de statele de tranzit şi pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecţiei cu coronavirus, punând astfel în pericol siguranţa celor de acasă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne