Apel lansat de TAROM: Persoanele intrate în contact cu pilotul infectat cu coronavirus, rugate să se autoizoleze

Avion al companiei române Tarom.
Avion al companiei române Tarom. (www.tarom.ro)

În contextul depistării pozitive cu coronavirus a unui pilot din flota sa, compania TAROM a lansat un apel prin care solicită tuturor persoanelor care au intrat în contact cu pilotul să intre în autoizolare la domiciliu, se arată într-un comunicat de presă emis de Grupul de Comunicare Strategică.

„Având în vedere situaţia creată la nivelul Tarom prin depistarea pozitivă cu coronavirus a unui pilot din flota ATR, compania a recomandat tuturor persoanelor care au intrat în contact cu pilotul să intre în autoizolare la domiciliu”, anunţă oficialii TAROM.

Potrivit companiei, „la prima anchetă internă persoana a avut contact cu 9 piloţi, iar o parte dintre aceştia au mai avut contact cu 22 de colegi şi cu 19 membri de familie”.

„Trebuie menţionat că activitatea celorlalte departamente din cadrul Tarom se desfăşoară normal. Piloţii Airbus şi Boeing împreună cu personalul navigant îşi desfăşoară activitatea normal, cu respectarea măsurilor de combatere şi de prevenire a răspândirii noului coronavirus”, precizează sursa citată.

Flota ATR îşi desfăşoară activitatea normal, cu excepţia contacţilor direcţi ai pilotului. Activitatea Aeroportului Otopeni şi a celor care se ocupă de dirijarea traficului aerian nu este afectată de această situaţie.

Anunţul vine în contextul în care copilotul ATR a aflat că este infectat cu Covid 19 după ce a participat la o şedinţă a companiei. La şedinţă au fost prezente 16 persoane. Angajatul ATR se pare că a fost infectat după ce a fost într-o vacanţă de 3 zile la schi, în Germania, informează Realitatea PLUS.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne