Arabia Saudită prezintă primul "hotel cu servicii complete pentru cămile" din lume

Cămilă
Cămilă (captură foto yallaabudhabi.ae)

Arabia Saudită a deschis un hotel de cinci stele dedicat în întregime cămilelor, care oferă protecţie, îngrijire, servirea meselor personalizate ale acestora şi servicii speciale, cum ar fi înfrumuseţarea aspectului exterior. Hotelul, cu 120 de camere, va fi întreţinut de 50 de persoane. Este primul hotel pentru cămile din lume, dedicat îngrijirii cămilelor în timpul celui de-al şaselea "King Abdul Aziz Camel Festival".

Hotelul, numit Rest Assured, a fost prezentat într-un videoclip difuzat de către Saudi Arabian Camel Club pe pagina Twitter.

„Hotelul se numeşte "Tetaman" (Rest Assured) şi include 120 de camere de hotel care oferă toate serviciile pentru cămile. Peste 50 de persoane sunt angajate în acest hotel pentru serviciile de room service, îngrijire, atenţie şi protecţie", a declarat Mohammed Al Harbi, purtător de cuvânt al Saudi Arabian Camel Club. Al Harbi a declarat că hotelul oferă servicii de cinci stele pentru cămilele oaspeţilor, inclusiv mese, lapte cald şi asigurarea că grajdurile sunt curate şi calde. El a adăugat că hotelul costă în prezent aproximativ 400 de riali saudiţi (aproximativ 106,5 dolari) pe noapte.

(captură video Twitter)

„Ideea hotelului este minunată şi confortabilă pentru proprietarii de cămile şi oficialii clubului. Cămilele sunt examinate înainte de a intra în camerele lor”, a declarat proprietarul de cămile Omair Al Qahtani.

Festivalul cămilelor, care va dura 40 de zile, a început pe 1 decembrie 2021 la Riad, reunind proprietari şi pasionaţi de cămile din Golf, SUA, Australia, Franţa şi Rusia. Festivalul atrage zilnic peste 100.000 de vizitatori din întreaga lume şi încearcă să păstreze rolul cămilei în tradiţia şi moştenirea beduinilor din Arabia Saudită, chiar dacă ţara bogată în petrol se modernizează.

Creşterea cămilelor este o industrie de mai multe milioane de dolari, evenimente similare având loc în întreaga regiune.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură