Apelul Greenpeace pentru salvarea pădurilor virgine din România preluat de DiCaprio

Greenpeace
Greenpeace (Greenpeace)

Leonardo DiCaprio susţine salvarea pădurilor virgine din România într-un mesaj publicat pe platforma Instagram, unde a înregistrat peste 216.000 like-uri în mai puţin de o zi, informează Greenpeace România.

"Actorul, cunoscut pentru implicarea sa în campaniile sociale şi de protecţie a mediului, a preluat mesajul Greenpeace România despre nevoia de a proteja ultimele păduri virgine ale Europei şi responsabilitatea pe care Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor din România trebuie să şi-o asume în acest sens.

Prilejul a fost oferit de tabăra pe care Greenpeace România a organizat-o în luna august în munţii Făgăraş pentru a inventaria unele dintre puţinele păduri virgine şi cvasivirgine rămase şi pentru a sublinia nevoia protejării prin lege a acestor păduri unice, ameninţate cu dispariţia din cauza tăierilor legale şi ilegale", se arată în comunicatul remis de Greepeace către Epoch Times.

La finele comunicatului, organizaţia de mediu îi invită pe toţi românii să se implice şi să semneze scrisoarea deschisă pe care Greenpeace adresat-o Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, scrisoare în care ministrului i se cere să impună un moratoriu pe orice fel de intervenţii în pădurile virgine şi cvasivirgine şi să iniţieze de urgenţă un proiect naţional de inventariere a tuturor celor rămase pentru includerea lor în Catalogul naţional al pădurilor virgine şi cvasivirgine recent constituit. Scrisoarea este disponibilă în limba română aici: https://goo.gl/pxUHSG şi în limba engleză aici: https://goo.gl/8weQ7x.