Leonardo DiCaprio, S.O.S defrişările din România: Guvernul român ar trebui să protejeze una dintre ultimele păduri seculare din Europa!

Actorul şi activistul de mediu Leonardo di Caprio (nerdist.com)
L.M.
23.09.2016

Activist în cauze ecologiste şi de conservarea mediului, actorul Leonardo DiCaprio, a publicat, vineri, pe contul său de Instagram un mesaj de susţinere faţă de protejarea mediului din România, arătând că Guvernul ar trebui să protejeze pădurile seculare din ţară, potrivit Mediafax.

„Voluntarii Greenpeace colectează gunoiul găsit în pădurile româneşti, de la staţia de salvare a pădurilor din apropierea Lacului Vidraru, bazinul hidrografic Argeş - o arie ameninţată de exploatarea forestieră ilegală şi de defrişări. Luna trecută, voluntarii Greenpeace din 11 ţări europene (România, Austria, Germania, Belgia, Olanda, Ungaria, Croaţia, Finlanda, Slovacia, Slovenia şi Elveţia) au început o cartografiere a uneia dintre ultimele păduri seculare din Europa, cu scopul de a sublinia necesitatea ca Guvernul român să o protejeze legislativ”, a scris actorul în mesajul de pe contul său de Instagram.

Totodată, actorul american a lăudat activitatea voluntarilor Greenpeace care desfăşoară activităţi de ecologizare a mediului în zona Lacului Vidraru.

Leonardo a înfiinţat în 1998 fundaţia Leonardo DiCaprio Foundation (LDF) cu misiunea de a proteja ultimele areale sălbatice din lume. Leonardo DiCaprio Foundation implementează soluţii care ajută la restaurarea echilibrului ecosistemelor ameninţate, asigurând bunăstarea şi sănătatea locuitorilor planetei şi contribuie cu soluţii la cele mai presante chestiuni ce ţin de mediu.

Sunt patru zone de interes asupra cărora Fundaţia actorului atrage atenţia (prin finanţări, campanii publice şi iniţiative mass-media): protecţia biodiversităţii, conservarea oceanelor, a zonelor sălbatice şi asupra schimbărilor climatice.

De asemenea, site-ul actorului şi conturile sale de pe reţelele de socializare se dedică atragerii atenţiei publicului şi încearcă să le inspire oamenilor nevoia de a acţiona în privinţa problemelor majore de mediu. Crescând de la 500.000 de abonaţi în 2007 la peste 25 de milioane în 2015, fanii lui DiCaprio s-au angajat într-o serie de probleme privind protecţia unor specii de animale, cum ar fi rechinii din California, tigrii din Asia, elefanţii din Africa.

Leonardo DiCaprio a primit premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal, pentru interpretarea din lungmetrajul "The Revenant", la cea de-a 88-a gală de decernare a acestor distincţii.

În discursul său de acceptare a premiului la Gala Premiilor Oscar din acest an, DiCaprio a folosit momentul pentru a atrage atenţia asupra “politicii lăcomiei” şi pentru a încuraja liderii mondiali să ia atitudine faţă de schimbările climatice.

„Sunt preocupat de problemele de mediu”, a declarat DiCaprio pentru Rolling Stone în ianuarie: „Nu există nici măcar câteva ore pe zi în care să nu mă gândesc la această problemă. Este o chestiune pe termen lung. Nu e vorba de ‘extratereştri care ne invadează planeta săptămâna viitoare şi trebuie să ne mobilizăm să ne apărăm ţara’, ci este acest lucru inevitabil şi atât de înspăimântător”.

Leonardo DiCaprio este considerat unul dintre cei mai talentaţi actori de la Hollywood. A debutat devreme, fiind considerat în epocă un copil-minune al cinematografiei americane. Printre primele sale filme se numără "What's Eating Gilbert Grape" (1993), în care a jucat alături de Johnny Depp, şi "Jurnalul unui baschetbalist" (1995). A avut mare succes la public după ce a jucat în "Romeo si Julieta", în 1996, şi, mai ales, în blockbusterul "Titanic", în 1997.

Actorul a mai jucat în "Bandele din New York" (2002), "Cârtiţa" (2006) şi "Shutter Island" (2010), regizate de Marin Scorsese, dar şi în filmul lui Christopher Nolan - "Începutul/ Inception", lansat în cinematografe în 2010. Actorul a putut fi văzut în 2013 în cinematografe în filmul "Marele Gatsby", o ecranizare de excepţie a romanului omonim scris de Francis Scott Fitzgerald, în regia lui Baz Luhrmann, şi în "Lupul de pe Wall Street", în regia lui Martin Scorsese, într-un rol care i-a adus cea de-a patra nominalizare la Oscar într-o categorie de interpretare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor