Apel către Înaltul Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului pentru a trimite o echipă independentă care să investigheze în amănunt recoltarea de organe pe viu
focus
alte articole
O anchetă realizată în martie/aprilie 2006 de ziarul The Epoch Times, a dezvăluit că în China există lagăre unde se efectuează mii sau zeci de mii de operaţii de recoltare de organe de la deţinuţi politici.
Operaţiile sunt făcute în secret, cu forţa, în spitale special amenajate pe lângă lagăre de muncă şi închisori, iar organele sunt vândute cu profituri imense doritorilor.
Organele sunt obţinute cu forţa de la oameni nevinovaţi, deţinuţi tineri, care nici măcar nu au pedepse capitale. Aceştia sunt ţinuţi în lagăre speciale unde li se fac analize medicale. Sunt păstraţi în viaţă până când este găsită persoana care se potriveşte din punctul de vedere al grupei de sânge, al anticorpilor, etc. Apoi sunt folosiţi ca nişte animale şi li se extrag diverse organe, care sunt vândute cu preţuri exorbitante. După operaţie, se recoltează de obicei şi restul organelor spre folosirea ulterioară pentru alte transplanturi. "Carcasele" - oameni uneori încă vii - sunt aruncate în cuptoare de cremare.
Acum, The Epoch Times are responsabilitatea de a aduce această problemă din nou în atenţia dumneavoastră pentru a face apel către Înaltul Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului pentru a trimite o echipă independentă care să investigheze în amănunt recoltarea de organe pe viu.
Vă prezentam mai jos apelul integral. Daca doriti să semnaţi petiţia va rog sa ne contactaţi de pe pagina de contact si vă vom trimite petiţia pentru semnat.
***
Apel către Înaltul Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului pentru a trimite o echipă independentă care să investigheze în amănunt recoltarea de organe pe viu
Recoltarea de organe de la persoane aflate în stare de deţinere are loc în China, marea majoritate a acestora fiind practicanţi Falun Gong, dizidenţi politici, membri ai minorităţii uigure şi tibetani.
Rapoartele oficiale emise de autorităţile chineze au documentat 18.500 de cazuri de transplanturi de organe într-o perioadă de şase ani, între 1994 şi 1999. Numărul a crescut drastic, până în jurul a 60.000, în următorii şase ani, între 2000 şi 2005. Conform estimărilor făcute de Amnesty Internaţional, în China au fost executaţi aproximativ 2.000 de prizonieri în fiecare an. Chiar dacă toate organele folosite în cele 18.500 de operaţii de transplant dintre anii 1994 şi 1999 ar fi provenit de la prizonieri executaţi, şi chiar dacă prizonierii morţi ar fi fost de asemenea sursa pentru aceeaşi cantitate de organe transplantate în anii următori, aceasta tot lasă neacoperită sursa organelor utilizate în celelalte peste 40.000 de operaţii efectuate.
Domnul David Matas, un renumit avocat al drepturilor omului, şi domnul David Kilgour, fost parlamentar canadian şi secretar de stat pentru zona Asia–Pacific a Guvernului canadian, au condus investigaţii independente pe tema transplanturilor de organe. Cercetarea unui număr masiv de dovezi, i-a condus la concluzia că: “Au avut loc şi continua să aibă loc şi astăzi recoltări de organe pe scară largă de la practicanţi Falun Gong, fără consimţământul acestora”.
Ei au denumit prelevarea de organe din China “o formă fără precedent a răului pe această planetă”. Profesorul Arthur Caplan, directorul Diviziei de Bioetică de la Centrul Medical Langone al Universităţii din New York, a revizuit toate dovezile din perspectiva unui profesionist medical, şi a ajuns la aceeaşi concluzie, anume că există un sistem de stat care “ucide la comandă”.
Aceasta înseamnă că închisorile şi lagărele de muncă din China, în colaborare cu spitalele afiliate armatei chineze şi poliţiei, aleg din sute de mii de prizonieri, donatori de organe pentru clienţii lor (mulţi de peste hotare), ceea ce înseamnă că îi ucid pe aceia ale căror organe au fost identificate că se potrivesc.
Din august 2006 încoace, Raportorul ONU pentru Tortură, Manfred Nowak, şi Raportorul ONU pentru Intoleranţă Religioasă, Asma Jahangir, au prezentat Comitetului ONU împotriva Torturii, numeroase mărturii despre prelevarea de organe de către PCC de la practicanţi Falun Gong vii. În 2008, raportorii au arătat că: “Astfel cum s-a raportat, timpul scurt de aşteptare pentru un organ compatibil poate sugera existenţa unei arhive computerizate a organelor destinate transplantului şi a unei bănci imense de organe aflate în donatori vii”. Se pretinde că discrepanţa dintre numărul organelor disponibile şi numărul surselor identificabile este explicată de organele prelevate de la practicanţi Falun Gong, şi că creşterea numărului de transplanturi din anul 2000 coincide şi se corelează cu începutul persecuţiei împotriva acestor persoane“. (documentul U.N. A/HCR/7/10/Add.1, 29 februarie 2008, paragraful 40 -41).
Este într-adevăr “o formă fără precedent a răului pe această planetă” care distruge victima, familia acesteia, demnitatea umanităţii şi, cel mai serios, principiile ce stau la baza civilizaţiei umane.
Deoarece suntem îngrijoraţi că etica transplanturilor de organe este grav încălcată din motive politice în China, avem responsabilitatea de a aduce această problemă în atenţia dumneavoastră.
De aceea, apelăm la Înaltul Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului pentru ca acesta să iniţieze pregătirea unei echipe profesionale independente de investigaţie şi să supravegheze investigaţia asupra practicilor de recoltare forţată de organe în China, îndeosebi de la prizonierii de conştiinţă. Apelăm de asemenea la dumneavoastră să cereţi oprirea imediată a practicii de prelevare forţată de organe de la prizonierii executaţi şi prizonierii de conştiinţă în China.