Anul trecut, clienţii BCR au efectuat peste un milion de transferuri prin intermediul Moneygram

BCR. (mediafax.ro)
Epoch Times România
15.05.2012

În anul trecut, clienţii Băncii Comerciale Române (BCR) au efectuat peste un million de transferuri prin intermediul Moneygram, cu o valoare de peste 400 milioane euro spre şi dinspre România, precum şi între persoane din ţară, a anunţat marţi banca.

Numărul tranzacţiilor Moneygram prin intermediul BCR a crescut cu aproximativ 10% anul trecut, comparativ cu 2010. 

"Comportamentul de transfer al clienţilor BCR s-a schimbat în contextul ultimilor ani. Românii din străinătate trimit sume mai mici de bani, dar mai des. Totodată, se observă că de la începutul anului până acum s-a diminuat numărul tranzacţiilor primite din Spania Italia şi Marea Britanie. Interesantă este, în schimb, creşterea importantă, aproape dublă, a trimiterilor din România către aceste ţări. Solidaritatea românilor se reconfirmă. Acum, cei din ţara îi ajută pe cei plecaţi în străinătate ca urmare a contextului economic dificil", a declarat Cătălina Zincenco, Şef departament, Departamentul Produse de Economisire şi Investiţii, BCR. 

De asemenea, BCR şi MoneyGram au făcut investiţii importante pentru înjumătăţirea timpului necesar efectuării  unei tranzacţii în condiţii de cost foarte avantajoase pentru client.

"Stim cât de greu trece timpul atunci când ai o urgenţă care implică trimiterea sau primirea de bani în ţara sau în străinătate indiferent de valută. Pentru clienţii noştri, am investit în reducerea la jumătate a timpului pe care îl petrec în unităţile noastre pentru o operaţiune BCR-MoneyGram, iar cei care primesc bani nu plătesc niciun fel de comision de încasare a sumei. Operaţiunea este foarte simplă, nu este necesară completarea niciunui formular sau deţinerea unui cont bancar”, a adăugat Cătălina Zincenco.

Serviciul MoneyGram oferit prin BCR reprezintă o modalitate rapidă şi sigurăpentru a trimite şi a primi bani în cîteva minute în(din ţară sau străinătate. 

MoneyGram este disponibil în peste 194 de ţări şi teritorii şi în mai mult de 275.000 de agenţii din întreagă lume. Prin MoneyGram, banii sînt transferaţi imediat, ajungînd la destinaţie în circa 10 minute. De asemenea, serviciul MoneyGram oferă posibilitatea de a trimite cu fiecare transfer un mesaj de 10 cuvinte, absolut gratuit.

BCR este principalul partener MoneyGram încă din anul 1997 iar în prezent oferă acest serviciu prin toate unităţile operative.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor