Volksbank estimează pentru acest an 100.000 de tranzacţii de transfer de bani prin MoneyGram

Epoch Times România
28.04.2011

Volksbank România estimează că anul acesta va atinge 100.000 de tranzacţii prin intermediul serviciului de transfer de bani de la MoneyGram, potrivit directorului direcţiei management vânzari persoane fizice în cadrul Volksbank România, Oana Popescu.

"Ne-am propus ca şi estimări pentru anul acesta să atingem aproximativ 100.000 de tranzacţii prin intermediul acestui serviciu. Pentru următorii cinci ani ne propunem să ajungem la aproximativ 3-4% din piaţa transferurilor de bani", a declarat Oana Popescu.

Volksbank România şi MoneyGram International au semnat un acord prin care banca din România va deveni membru al reţelei MoneyGram de transferuri de bani.

Acordul a fost încheiat în luna februarie, serviciile fiind la această dată disponibile în toate cele 155 de locaţii Volksbank de pe întreg teritoriul României. Transferurile de bani se pot face în lei, euro şi dolari americani.

"România este o piaţă foarte importantă din punct de vedere al transferurilor de bani. Conform datelor furnizate de Banca Mondială, în anul 2010, în România au intrat prin transferuri de bani aproximativ 4,5 miliarde dolari, în principal din Italia, Spania, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii şi Grecia", a declarat vicepreşedinte al MoneyGram Iberia, România şi Bulgaria, Pedro Saro Campos.

Volksbank România este o bancă comercială ce activează pe piaţa din România din luna mai a anului 2000. Principalul acţionar al băncii este Volksbank International AG, deţinut în majoritate de Österreichische Volksbanken-AG, ce reprezintă instituţia centrală a unuia dintre cele mai importante grupuri bancare din Austria.

În 2010, Volksbank România a înregistrat o pierdere înainte de impozitare de 36 milioane euro, faţă de un profit de 51,7 milioane euro în anul anterior. Costul cu provizioanele s-au dublat în 2010 faţă de anul precedent, reprezentând principalul motiv pentru pierderile înregistrate, de la 69,8 milioane euro în 2009 la 153,4 milioane euro în 2010.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor