Antonescu susţine că poziţia Ministerului Economiei şi Guvernului au fost corecte în privatizarea Oltchim

Crin Antonescu (Epoch Times România)
Epoch Times România
24.09.2012

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a spus luni că Ministerul Economiei şi Guvernul au procedat corect cu privire la privatizarea Oltchim.

”Acest subiect, ca parte a viziunii, a strategiei, a acţiunii guvernamentale, interesează PNL, înainte de toate pentru că avem titularul la Ministerul Economiei. Ministrul Chiţoiu a recapitulat toate elementele, toate datele acestei probleme, toate criteriile care au stat la baza deciziilor guvernamentale şi practic, văzând acum declaraţiile pe care premierul le-a făcut în urma discuţiilor presupun, negocierilor care au avut loc cu câştigătorul licitaţiei, poziţia Guvernului pare foarte coerentă, în sensul în care ei au respectat nişte criterii, au luat în serios o ofertă care în termenii concurenţiali daţi la momentul respectiv era cea mai bună. Înţeleg în acest moment că şi temerea pe care ministrul Economiei o exprima şi anume că în spatele acestei oferte nu există şi mijloacele de acţiune consistente care să răspundă criteriilor care Guvernul le-a avut la privatizare, în aceste condiţii, sigur că lucrurile se repun în alţi termeni”, a spus Antonescu.

Acesta a mai spus despre explicaţiile lui Chiţoiu despre acest subiect că ”s-a procedat corect şi crede că s-a procedat în interesul naţional, din punct de vedere economic”, precizând că ”important este cum se va rezolva această problemă” iar ”dacă ministerul şi Guvernul îşi păstrează criteriile şi atitudinea faţă de aplicarea lor, lucrurile vor rămâne în normal”.

Liderul liberal a mai spus că ceilalţi colegi din partid nu i-au reproşat nimic ministrului Chiţoiu, ci doar erau curioşi despre această situaţie şi a susţinut că nu s-a pus problema schimbării din funcţie a ministrului.

Cât despre cum a procedat Dan Diaconescu în această problemă, Antonescu a spus că ”crede şi el ca toată lumea că Diaconescu este interesat nu de o acţiune economică, ci de una politică”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor