Antonescu: Nu pregătim o nouă suspendare, dar văd că ne-o iau alţii înainte

Liderul PNL, Crin Antonescu, apreciat că o posibilă nouă suspendare a preşedintelui Traian Băsescu, despre care a vorbit Philip Gordon, adjunctul lui Hillary Clinton, este "uşor comică".
Crin Antonescu (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu, Ioana Stătescu
02.10.2012

Liderul PNL, Crin Antonescu, a apreciat că o posibilă nouă suspendare a preşedintelui Traian Băsescu - despre care a vorbit Philip Gordon, adjunctul lui Hillary Clinton - este "uşor comică".

"Nu (pregătim altă suspendare, n.red), dar văd că ne-o iau alţii înainte şi de data asta aş spune că dl. Gordon a fost mai iute de mână chiar decât dl. Voiculescu, care în general e primul care vorbeşte despre asta. Acuma, acestei declaraţii nu i-am văzut originalul, am încredere în fidelitatea traducerii, dar e uşor comică, pentru că ne dă sfaturi, sau dă sfaturi unei eventuale noi generaţii de pucişti, că dacă vreţi sa îl suspendaţi să aveţi grijă să respectaţi... Ştiţi ce îmi pare mie rău? Că această declaraţie despre recidiviştii pucişti nu marchează două note pe care cred că un diplomat de o asemenea anvergură ar trebui să o facă, să arate că totuşi am urmat rezultatul acestui referendum şi doi, pentru că dl. Gordon făcuse o referire publică la acuzaţii credibile de fraudă masivă, nu a arătat că între timp a primit informaţii oficiale şi în România nu a existat fraudă masivă", a declarat Antonescu, la Realitatea TV.

El a mai spus că nu s-a luat la bătaie cu Statele Unite şi nu intenţionează nici pe viitor.

"Se repetă, s-a construit un clişeu care se rostogoleşte, cum s-a luat la bătaie Antonescu cu Statele Unite, ceea ce nu e adevărat. De pildă, o formulă care văd că intră deformată în anecdotă, într-o emisiune la o întrebare de cine mă tem într-o iminentă competiţie prezidenţială, de Oprescu sau de Ungureanu, eu am răspuns cu un anumit tâlc. Nu a fost nicidecum o declaraţie de război la adresa Departamentului de stat al Statelor Unite şi nimic din declaraţiile mele anterioare, de 20 de ani încoace, nu putea susţine aşa ceva. Se mai vorbeşte că aş fi anti-german sau în fine, că aş avea ceva cu dna Merkel, sau cu Germania, ceea ce este cel puţin comic, pentru că dacă, cumva, cineva a uitat, sunt acel politician român care a construit, teoretic şi practic, un plan care aducea un premier etnic german în România, pe Klaus Johannis", a precizat Antonescu.

Un alt referendum?

Phillip Gordon, adjunctul secretarului de stat al SUA, Hillary Clinton, a făcut referiri recent despre intenţia unor lideri politici de a iniţia un nou referendum pentru demiterea preşedintelui Băsescu, după cel eşuat pe 29 iulie.

"Ştiu că unii în România se gândesc să organizeze un alt referendum, găsind astfel alte metode de a-l înlătura pe preşedinte. Trebuie subliniat din nou că trebuie respectate procedurile constituţionale. Dacă preşedintele este nepopular, iar mandatul său nu reflectă voinţa populară, atunci alegerile libere şi corecte sunt modul în care trebuie adresată aceasta. Şi dacă acesta este modul prin care România va merge mai departe, cred că credibilitatea sa că o democraţie puternică şi partener al SUA va continua să crească", a afirmat Gordon.

Contactaţi telefonic de reporterii The Epoch Times, reprezentanţii Ambasadei Statelor Unite în România au afirmat că declaraţiile adjunctului secretarului de stat al SUA, Philip Gordon, au fost făcute în cadrul unei conferinţe de presă pentru jurnalişti străini, care a avut loc joi, 27 septembrie, la New York. Cu prilejul acestei întâlniri, Philip Gordon a fost întrebat de către un jurnalist al postului public de radio din România dacă ţara noastră şi-a pierdut credibilitatea în ochii Statelor Unite şi dacă Washingtonul mai este îngrijorat cu privire la situaţia din România. În plus, jurnalistul român a cerut informaţii despre ce ar trebui să facă România pe viitor pentru a-şi recâştiga încrederea. Transcrierea integrală a briefing-ului de presă susţinut la sfârşitul săptămânii trecute, în cadrul căruia adjunctului secretarului de stat al SUA, Philip Gordon, a făcut aprecieri cu privire la organizarea unui nou referendum pentru înlăturarea preşedintelui Traian Băsescu, poate fi accesată la adresa http://fpc.state.gov/198272.htm.

Preşedintele Traian Băsescu a fost suspendat din funcţie în iulie, în urma deciziei camerelor reunite ale Parlamentului, iar apoi a fost organizat un referendum, pe 29 iulie, prin care populaţia să decidă dacă va fi demis. Pentru ca la vot nu s-au prezentat cel puţin jumătate plus unu dintre alegători, referendumul a fost invalidat, iar Băsescu s-a întors la Palatul Cotroceni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor