Antonescu: Gordon nu a vorbit cu mine despre fraudă, e incorect că a invocat-o de faţă cu presa

Crin Antonescu
Crin Antonescu (Lavinia Savu / Epoch Times)

Crin Antonescu a spus că Philip Gordon nu a discutat cu el despre suspiciuni de fraudă pe care le au SUA şi că i se pare incorect că acesta a vorbit despre aceste lucruri cu presa, menţionând că a remarcat că în România tema a fost reluată în dezbatere după afirmaţiile asistentului lui Clinton.

"Ce este însă de reţinut că dl Gordon în această întâlnire nici o secundă nu a pus problema ipotezei unei fraude masive. Nu ne-a întrebat şi dat fiind că înainte de această discuţie nu existase în spaţiul public, dl Băsescu însuşi nu denunţase niciodată fraude masive. Aceşti oameni au avut două planuri: planul A să impună cvorumul şi să nu se facă cvorumul, planul B, s-au temut totuşi că se face şi cvorumul ăla calculat, şi atunci să înceapă să ţipe că au fost fraude. Deci oamenii nu erau dispuşi, Băsescu şi ai săi, să accepte verdictul popular", a declarat Antonescu la Realitatea TV.

Jurnalistul a întrebat apoi dacă Antonescu vrea să spună că teza fraudelor a apărut "în actualitatea românească" după vizita lui Philip Gordon. "Da! Păi putem rememora. Şi aici la asta am protestat şi am spus că nu sunt de acord şi nu mi se pare corect şi anume ca dl Gordon, care nici măcar n-a discutat acest subiect absolut deloc...Am discutat despre liste, despre calcularea cvorumului, de Comisia de la Veneţia, nu am discutat despre vreo fraudă. În momentul în care declaraţia sa finală (e vorba despre scriptul discuţiei cu cinci jurnalişti români care a apărut recent pe site-ul Departamentului de stat american, n.r.), care are începutul şi sfârşitul foarte corecte, are acest pasaj care vorbeşte de acuzaţii credibile de fraude masive, sigur că în momentul ăla am spus: asta nu mai e corect, nimeni n-a discutat despre chestiunea asta şi nimeni n-a vorbit de aşa ceva", a continuat el.

"Şi acum revenind un pic, ce s-a întâmplat? Deci înainte de referendum nişte lideri ai PDL au vorbit ei despre fraudă, deci avant la lettre, s-a terminat referendumul, au ieşit la fereastră, s-au veselit şi nimeni, o zi, două, trei, şi termenul la care poţi depune plângere, BEC-ul a dat rezultatul oficial nimeni neavând nicio contestaţie, toată lumea era veselă şi arăta ce frumos e să câştigi cu 900.000 de voturi contra a 7,5 milioane. Deci, discuţia s-a reluat după venirea dlui Gordon", a mai afirmat Crin Antonescu.

Ulterior, el şi-a nuanţat poziţia despre impactul afirmaţiilor oficialului american. "E o ipoteză, eu am această ipoteză, planul A: să sară Europa, să sară Statele Unite, ca la noi la nimeni, ca să avem cvorum, da? Am avut cvorum. (...) În momentul în care, toate bune şi frumoase, până când s-a reunit Curtea. În ziua în care Curtea Constituţională, surprinzând pe toată lumea, a ieşit şi a spus , tocmai la calcularea cvorum şi prin prima adresă şi prin motivare a spus , în acea zi, peste două ore, Parchetul a descins la BEC şi a luat listele. În acea zi, fără comunicare, fără explicaţie, ceeea ce înseamnă în interpretarea mea şi îmi permit s-o spun, intrarea în planul B şi prezenţa Parchetului ca parte în tabăra electorală a dlui Traian Băsescu.
Da (a acţionat politic Parchetul, n.red.), este o chestiune fără precedent, e o acţiune neexplicată şi nemotivată, repet, de o sesizare majoră în zilele în care BEC-ul lăsase loc conform legii acestei sesizări. Dl Băsescu n-a declarat nimic în ziua aceea, Parchetul a acţionat deja şi după aceea a început lupta pe ce trebuie să dea sau nu Guvernul, şi după aceea a început povestea cu dl chestor care azi e ameninţat direct de Traian Băsescu şi a doua zi e luat de Parchet, şi după aceea a venit dl Băsescu şi a declarat că nu e bine ceea ce a cerut Curtea ci ar trebuie să ceară Curtea, şi a doua zi a apărut o erată...", a susţinut preşedintele interimar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne